Varsler kaos i flytrafikken

Fagforeningen Parat truer med å ta ut sikkerhetskontrollørene på Gardermoen og Rygge for å få gjennom sine krav. Det rammer flytrafikken.

Sikkerhetssjekk ved Gardermoen

Her kan det blir store køer dersom vekterne blir tatt ut i streik.

Foto: Jonas Sætre / NRK

Parat har varslet at de vil ta ut ansatte i G4S og Securitas Transport Aviation Security i streik dersom det ikke oppnås enighet med arbeidsgiversiden.

– Vi skal i mekling den 30. og 31. mai med frist til å bli enige ved midnatt 31. mai. Dersom det blir brudd blir det streik fra morningen fredag 1. juni, sier forhandlingsleder Lars Petter Larsen i Parat til NRK.no.

Han sier Parat og LO tar ut 400 medlemmer i streik bare på Gardermoen. Det kommer til å gi store forsinkelser.

– Vanligvis har vi 16 sluser som går kontinuerlig på fredager. Dersom det blir streik vil dette reduseres til én eller to. Da sier det seg selv at det blir kaotisk, sier Larsen.

I en pressemelding fra motparten, NHO Service, står det at det er varslet plassfratredelse også på Bergen Lufthavn Flesland, Stavanger Lufthavn Sola, Trondheim Lufthavn Værnes og Tromsø lufthavn Langnes.

– Grunnlønna for en heltidsansatt vekter med 10 års ansiennitet er 290.000 kroner, sier Lars-Petter Larsen, som forventer at også minstelønnsatsene økes betraktelig i dette oppgjøret.

– Andre lavtlønnsbransjer har fått betydelige økninger i årets forhandlinger med NHO. Vi vil ikke være fornøyd med noe mindre, sier Larsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger