Hopp til innhold

Forhandlinger om rovdyr forsetter

Partiene på Stortinget satt natt til onsdag fortsatt i forhandlinger med sikte på å komme fram til et bredt forankret forlik om norsk rovdyrforvaltning.

Gaupe

ARKIVBILDE: Gaupen er en av de fire norske rovdyrene vi har i Norge. Stortingets bestandsmål er 65 ynglinger hos gaupe og ca. 385 individer.

Foto: Svein Oppheim / Scanpix

Partiene på Stortinget har som siktemål å bli enige om bestandsmål og forvaltning av rovdyrene i Norge – ulv, bjørn, jerv og gaupe.

Representantene satte seg rundt forhandlingsbordet klokken 16 tirsdag ettermiddag, men hadde ikke kommet til enighet natt til onsdag.

Må komme komme til enighet

Ifølge regjeringspartienes forhandlingsleder, Eirin Sund (Ap), må det komme et utfall i forhandlingene før partene går fra hverandre denne gangen.

– Jeg synes det er meget oppløftende at ingen av partiene har forlatt forhandlingene. Vi sitter fortsatt samlet rundt bordet, sier Sund.

Da forrige rovdyrforlik ble inngått i 2004, trakk Senterpartiet og Fremskrittspartiet seg i siste liten.

Senterpartiet fortsatt ved forhandlingsbordet

NTB melder at det innad i regjeringen vært Senterpartiet som har blokkert for en enighet. Nå er imidlertid det kanskje mest rovdyrfiendtlige partiet på Stortinget fortsatt ved forhandlingsbordet.

Det skulle love godt med tanke på et bredt forlik, selv om det tirsdag kveld var umulig å si hvordan forhandlingene ville ende.

– Vi er ikke enige om noe før vi er enige om alt, sier Sund.

Striden står i særdeleshet om bestandsmålene for ulv og bjørn og prinsippet om nødvergerett for hund. I tillegg er det viktig for Sp å overføre mer forvaltningsmyndighet til lokale organer.

AKTUELT NÅ