NRK Meny
Normal

Uvær og ulykker fører til stengte veier

Flere fjellovergangene ble i natt stengt på grunn av uvær, og mange steder ble det meldt det om store trafikale problemer.

E6 Hjerkinn, Grønbakken

E6 over Dovrefjell er fortsatt stengt på grunn av uvær. Det skal gjøres en ny vurdering av situasjonen ved midnatt, opplyser Statens vegvesen.

Foto: Statens vegvesen

E134 holdt stengt i hele natt og er fremdeles stengt over Haukelifjell mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane. E6 over Dovrefjell var også stengt i natt, men er nå igjen åpen for trafikk.

Hold det oppdatert på de siste trafikkmeldingen på NRK.no/trafikk.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge fredag.

I tillegg advarer de om lokalt store nedbørsmengder i Agder-fylkene, samt storm i Nordland og utsatte steder fra Vestlandet til Trøndelag.

E18 mellom Vestfold og Telemark har også vært stengt fordi et vogntog sto fast. Det har ført til store problemer for både øst- og vestgående trafikk, ifølge politiet.

Torsdag kveld var veien ryddet, og køene ventet å løse seg opp.

Laster Twitter-innhold
E18 øst for Tvedestrand

Alle vogntog som kjører gjennom Agder og østover blir kontrollert torsdag kveld.

Foto: Pål Tegnander

Kontrollerte alle vogntog

Torsdag var veien stengt i tre timer ved Tvedestrand i Aust-Agder. Der snurret et vogntog rundt på det glatte føret og sperret veien i begge retninger.

Årsaken til ulykken var glatte veier. Politiet vurderte alternative omkjøringsveier, men måtte gi opp fordi de var for smale og for glatte. Politiet melder at de vil kontrollerer alle vogntog på E18 på Sørlandet for å sjekke om de er godt nok skodde.

  • Hold deg oppdatert på været med Yr.no

I Hedmark og Oppland meldes det at mange utenlandske vogntog har kjørt av veien i dag. Dette har skapt lange køer i trafikken flere steder i begge fylker.

Politiet oppfordrer alle bilister til å kjøre forsiktig og vise aktsomhet under de utfordrende kjøreforholdene.

Skryter av bilistene

Men til tross for dårlig vær og enkelte dårlig skodde vogntog, har det ikke vært en spesielt travel kveld hos Vegtrafikksentralen.

– Vi har opplevd det som en god og ryddig kveld på jobb. Det virker som bilistene tilpasser farten etter forholdene, sier trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen til NRK.

Han sier at de ikke har fått inn meldinger om alvorlige ulykker eller personskader.

Trailer ved Løten

Glatte veier og vanskelige kjøreforhold har skapt kaos i trafikken i Hedmark og Oppland i dag. En trailer kjørte av veien ved Løten.

Foto: Odd Ragnar Lund

Lenger nord i landet fører sterk vind til store problemer for trafikken på Helgelandskysten.

Den sterke vinden fra sørøst i Nordland har ført til at ingen fly har kommet seg ned hverken ved Stokka lufthavn i Sandnessjøen eller ved Brønnøy lufthavn siden torsdag morgen.

For Helgeland, Saltfjellet og Salten blir det torsdag sørøstlig liten storm utsatte steder og lokale vindkast på 25–30 meter per sekund. Fra torsdag kveld blir det sørøstlig full storm utsatte steder med vindkast over 30 meter per sekund.

Vinden vil løye i løpet av helgen, men det vil fortsatt være snakk om kuling i Sør-Norge og sør i Nordland.

Vestlandet får noe snø, særlig i Rogaland. Lenger nord på Vestlandet er det ventet opphold og nord for Stad er det varslet til dels pent vær.

I hovedstaden og østafjells kan skifolket glede seg over at det fortsatt kommer beskjedne mengder snø de neste dagene grunnlag som, ifølge meteorologen, vil sikre et godt skiføre

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger