Hopp til innhold

Stormet nynazisters julebord

Tre personer ble skadd da julebordet til en gruppe nynazister ble stormet i natt.

Video av slåsskamp

SE VIDEO: Rundt 30 nynazister befant seg i et kjellerlokalet på et utested i Oslo da mellom 12 og 15 ungdommer stormet inn og slo rundt seg med knuste flasker.

Personene som gikk til angrep er fra Blitz-miljøet.

Rundt 30 nynazister befant seg i et kjellerlokale på et utested i Oslo da mellom 12 og 15 ungdommer stormet inn og slo rundt seg med knuste flasker.

Slåsskamp på utested

FULLT SLAGSMÅL: Personene som gikk til angrep er angivelig fra Blitz-miløet.

Foto: Marianne Holden / NRK

– Det var fullt slagsmål både inne og ute, totalt var det 40 - 50 personer involvert. Det var ganske kaotisk da bilene våre kom til stedet og de brukte litt tid på å få ro og orden, forteller stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen.

En mann ble kjørt til Oslo universitetssykehus Ullevål med kutt- og øyeskader etter å ha blitt truffet av en knust flaske, mens to andre ble kjørt til legevakten. Mannen er nå skrevet ut fra sykehuset, opplyser politiet.

NRK kjenner til at flere av de mest profilerte norske og svenske nynazistene fra 1990-tallet var til stede på julebordet, blant andre medlemmer av Boot Boys. Grupperingen ble regnet som et av de voldeligste nynazistiske miljøene i Norge rundt 2000-tallet.

Ingen pågrepet

Alle tilgjengelige patruljer ble sendt til stedet, men ifølge politiet var det vanskelig å få oversikt over situasjonen og hvem som hadde slått.

– Ingen er pågrepet så langt. Det er ofte vanskelig å si hvem som har gjort hva i en sånn situasjon, og mange stakk fra stedet, sier Hansen.

Politiet skal nå samle inn video og foreta vitneavhør for å prøve å få oversikt over situasjonen.

– Etterforskningen kommer nok til å ta litt tid, sier Hansen.

Journalist tipset politiet

Politiet var allerede på vei til utestedet da meldingene om masseslagsmål kom rett før halv ett natt til lørdag. De hadde nemlig fått en telefon fra en journalist som var blitt tipset om at det satt en gruppe nynazister på en pub og drakk seg fulle.

– Vi sendte da en bil for å være litt i området, men da den kom frem var allerede slåsskampen i full gang, sier Hansen.

Ifølge politiet sa ikke tipset noe om at det skulle komme et angrep, og politiet som dro til stedet hadde i utgangspunktet ikke tenkt til gå inn.

– Vi følger med

Dette er ikke først gang nynazister og blitzere er i tottene på hverandre, men Hansen frykter ikke at nattens hendelser er begynnelsen på en eskalering av konflikten.

– Det er ikke noe som tyder på det. Dette føyer seg nok inn i rekke av de krangelen som er mellom disse to gruppene. Det var også en del utenlandske som var inne i bildet, blant annet en del svenske statsborgere som var en del av julebordet.

– Er dere redd det kan komme en hevnaksjon?

– Vi tenker alltid på det og vi har dette under observasjon i dag, og vi har bra med biler ute. Så det har vi i bakhodet hele tiden, sier Hansen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT