Hopp til innhold

- Siv Jensen sprer bare frykt

- Siv Jensen sprer frykt og har ingen konstruktive forslag til hvordan vi skal leve godt sammen i dette landet, sier utenriksministeren. Frp-lederen advarte mot islamifisering.

Video nsps_upload_2010_2_13_21_8_3_1810.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siv Jensen leverte en tordentale mot regjeringen

På årsmøtet til Fremskrittspartiet i Oslo, rettet Jensen også kraftig kritikk mot regjeringen, som hun hevder ikke gjør nok for å verne om ytringsfriheten.

- Utenriksminister Jonas Gahr Støre er feig, sa Frp-lederen. Hun får støtte av tidligere partiformann Carl I. Hagen. Men han skiller mellom utenriksministeren og mennesket. - Dersom hun snakker om utenriksminister Jonas Gahr Støre, er jeg enig, sier han.

Det var en glitrende tale. Hun advarte nok en gang mot islamifisering, slik hun gjorde for et år siden. Jeg har advart mot snikislamifisering i 25 år. Nå går ytterliggående krefter åpent ut. 3000 går i tog mot ytringsfriheten.

Carl I. Hagen
Carl I. Hagen

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen

Foto: NRK

- Jeg synes ikke regjeringen har stått oppreist, verken under den forrige eller den nåværende striden om Muhammed-karikaturene, sier Carl I. Hagen.

-Gjør det noe om Norge blir islamifisert?

- Da mister vi identiteten vår, vår rettsikkerhet og personlige frihet, alt det vi lever og ånder for, sier Hagen. Han avviser at Fremskrittspartiet sprer frykt.- Vi har aldri truet med terror og voldshandlinger, sier han.

- Et skremmebilde

Utenriksministeren kommenterer tordentalen til Siv Jensen på denne måten:

- Hun presenterer et skremmebilde. Siv Jensen kommer ikke med ett konstruktivt bidrag til hvordan et mer mangfoldig Norge skal leve godt sammen.

Jonas Gahr Støre

Utenriksminister Jonas Gahr Støre

Foto: NRK

- Hun er selektiv om ytringsfriheten. Hun er for ytringsfrihet rent prinsipielt. Men når det kommer noe fra en lovlig demonstrasjon, som hun ikke liker, så er hun mot den. Selve ideen med ytringsfriheten er at du må tåle ting du er dypt, dypt uenig i, sier Støre.

- Når Siv Jensen snakker slik, så bidrar hun til å spre frykt. Hun bidrar til å stemple mennesker i grupper. Det er det farligste vi kan gjøre, å generalisere.

- Bruker min ytringsfrihet

- Det har jeg tenkt til å bruke min ytringsfrihet til å ta sterkt avstand fra. At jeg er feig er hun i sin fulle rett til å mene. Jeg har i hele mitt politiske liv slåss for menneskerettighetene og for ytringsfriheten, og jeg mener jeg ikke har noe å skamme meg over i den sammenheng, sier utenriksministeren.

NRK anbefaler

AKTUELT NÅ