NRK Meny
Normal

Skole, omsorg og trygghet

Skole, omsorg og trygghet, det er hovedområdene Høyre har blinket ut foran høstens kommunestyrevalg.

Høyres partileder Erna Solberg
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Ved kommunestyrevalget i 2003 fikk Høyre 18.1% av stemmene og 64 ordførere, mens partiet ved kommunestyrevalget i 1999 fikk 21.4% og 88 ordførere.

Paretileder Erna Solberg sier at målet ved kommunestyrevalget i september er å oppnå et bedre resultat enn for fire år siden.

- Fritt valg

Erna Solberg sier til NRK at Høyre lokalt vil stå fritt når det gjelder valg av samarbeidspartnere ved konstitueringen av kommunstyrene etter valget i september.

Hun tror at når Jens Stoltenberg har uttalt at han regner med at de tre regjeringspartiene også vil samarbeide ved høstens kommunestyrevalg, så kan det komme til å gå ut over Senterpartiet, som i dag har 112 ordørere, mange av dem i samarbeid med borgerlige partier.

Null-toleranse

Ved en større partisamling i Oslo i helgen sa Erna Solberg at Høyre går inn for null-toleranse i kampen mot narkotika. Et utvalg i Høyre foreslåt null-toleranse for bruk, besittelse og omsetning av narkotika.

Erna Solberg viser til at Arbeiderpartiet har foreslått frisoner for narkomane og at det er det samme som å legalisere narkotika og en fullstnedig misforstått måte å hjelpe de narkomane på.

Høyre sier at de narkomane trenger hjelp, oppfølging, avvenning rahabilitering og en ny sjanse til å leve et liv fritt fra dop, skam og destruksjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger