Hopp til innhold

Skandalefesten i Nes: Fem politietterforskere satt på saken

Politiet tror at invitasjonen ble spredd på sosiale medier, men vet ikke hvem som inviterte til festen eller låste opp døra.

En TV som har blitt kastet ut av huset.

UNGDOMSFEST UTE AV KONTROLL: Området rundt bolighuset bærer tydelig preg av nattens festligheter. Klær og sko, samt elektronisk utstyr, er blant gjenstandene som havnet utendørs.

Foto: Mari Reisjå / NRK

Politiet på Nes lensmannskontor etterforsker fortsatt hvem som sto bak en fest i en privat bolig på Fenstad natt til 27. desember.

Festen fant sted uten at huseier var klar over det, og ifølge den første politipatruljen som rykket ut til adressen, fremsto huset som rasert.

Lensmann Bernt Ingar Jahren sier at politiet har gjennomført avhør i saken. Ifølge politiet ble nyheten om festen spredd via sosiale medier, og politiet tror at så mange som 80 personer deltok på festen.

Politiet har satt av fem etterforskere på saken. Politiet jobber nå med å finne ut hvem som inviterte til festen og hvem som låste opp døra.

– Vi har fått tips om flere navn, og må nå finne ut hvem som er mest interessant å snakke med. Det er mange ungdommer som har vært der, på ulike tidspunkt, sier lensmannen.

Ungdomsfest ute av kontroll

MANGE PÅ FEST: Ifølge politiet ble nyheten om festen spredd via sosiale medier, og politiet tror at så mange som 80 personer deltok på festen.

Foto: Mari Reisjå/NRK

– Skadeverket er det straffbare

En teori er at noen har hatt tilgang til huset.

– Det er ingenting som tyder på at familiemedlemmer av huseieren var til stede under festen, sier Jahren.

Huset fikk ikke skader på utsiden, men inne i huset skal det ha vært knuste ruter, møbler og TV-er.

Politiet sier at de etterforsker hærverket.

– Det er ikke straffbart å ha tilgang til et hus, og det er heller ikke straffbart å arrangere fest. Det straffbare her, er skadeverket. Det kan en eller flere ha vært med på, sier Jahren til NRK.

AKTUELT NÅ