Drapssiktet skal gjennomgå en psykiatrisk vurdering

21-åringen som er siktet etter Bislett-drapet i helgen har blitt operert og er våken. Politiet håper å få avhørt ham i løpet av i dag eller morgendagen.

Knivdrap ved Bislett

En 21 år gammel mann er siktet for drap og drapsforsøk i en leilighet på Bislett i Oslo natt til søndag.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

Politiet møtte i dag pressen for å svare på spørsmål om det blodige drapet på Bislett natt til søndag.

Foreløpig er verken den drapssiktede mannen eller den kritisk skadede 22-åringen avhørt. Derfor har politiet ennå ikke skaffet seg et klart bilde av hva som skjedde den fatale natten.

– Vi regner med å få mer klarhet i hendelsesforløpet etter å ha snakket med disse, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo, til NRK.

Begge mennene er ifølge politiet alvorlig skadet.

22-åringens tilstand er fremdeles kritisk, men stabil. Politiet håper han kan avhøres i morgen.

– Den siktede har også fysiske skader og er blitt operert. Han er våken, og det er mulig han kan avhøres i løpet av kvelden, eventuelt i morgen, sier Metlid.

– Ingen tegn til narkotika

Han skal også gjennomgå en psykiatrisk vurdering.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid

Politioverbetjent Grete Lien Metlid beskrivet stedet der enn 22 år gammel mann ble drept, som et «voldsomt åsted».

Foto: Martin Herman Wiedswang Zondag / NRK

– Vi vet ikke om det er en faktor i denne saken, men det vil være en naturlig del av etterforskningen, sier Metlid.

Politiet skal også undersøke hvorvidt det var rusmidler inne i bildet da drapet skjedde.

Foreløpig er det ifølge politiet ikke noe som tyder på at gjerningsmannen var påvirket av narkotika.

– Det var ikke narkotika inne i bildet som vi er kjent med, men vi gjør alle nødvendige undersøkelser for å kartlegge dette nærmere og kan avkrefte det, sier Metlid.

– Et voldsomt åsted å komme til

Det var litt før klokken halv tre natt til søndag at politiet rykket ut til en leilighet på Bislett etter melding om husbråk med personskade.

Da politiet kom fram til leiligheten, fant de den drepte mannen i starten av 20-årene.

– Det var et voldsomt åsted å komme til. Det var svært mye blod, fordi det var blod fra tre personer – den drepte, den hardt skadede 22-åringen og den siktede, forteller Metlid.

På den ene veggen ved inngangen til bygården ble det skrevet «Gud» med store bokstaver i blod. På glasset i inngangspartiet skal det ha vært tegnet et kors opp ned i blod.

– Det var mye blod i oppgangen og i bakgården, steder der mange personer ferdes, sier Metlid.

Den siktede skal også ha hatt et kors risset inn i brystet.

Den siktede mannen ble pågrepet i bakgården til leilighetsbygget, blodig og bare ikledd en boksershorts. Han ble innlagt på Oslo universitetssykehus med skader.

En tredje mann som befant seg i leiligheten, kan ha reddet livet da han ble tatt hånd om av en drosjesjåfør.

– Han reiv opp døren og ropte «hjelp meg, jeg dør». Da jeg så ham trodde jeg det var en dårlig halloweenspøk, sier drosjesjåfør Azhar Munir til NRK.

Ikke klart hvor mange som var i leiligheten

Ifølge VG skal det ha vært invitert til fest i anledning halloween i leiligheten på Bislett lørdag. Kun et fåtall av gjestene skal ha vært iført kostyme, men blant disse var ifølge avisen drapsofferet.

– Vi er kjent med at en av de involverte hadde på seg et kostyme, sier Metlid, men vil ikke si noe mer konkret om hvem av dem det var. Hun mener også det blir feil å karakterisere det som en halloweenfest.

I går ble det meldt at en fjerde person var til stede i leiligheten og skal være politiets nøkkelvitne. Dette vil Metlid imidlertid ikke bekrefte.

– Vi vet ikke hvor mange som var i leiligheten. Vi har avhørt flere personer, men vil ikke si noe mer om hva som har kommet frem i avhørene ennå.

Den siktede mannen blir ifølge politiet framstilt for varetektsfengsling tirsdag eller onsdag. Harald Stabell er oppnevnt som hans forsvarer.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger