Skadd soldat landet på Værnes i natt

Trønderen som ble rammet av et bakholdsangrep i Afghanistan er hjemme igjen i Trondheim.

Video Her lander flyet med de sårede nordmennene

NETT-TV: De to skadde soldatene landet i kveld på Gardermoen.

To minutter på tolv parkerte flyet med den skadde soldaten på Værnes.

En ventende ambulanse rullet frem til flyet og fikk soldaten ombord. For å skåne han fra ventende presse, ble ambulansen raskt geleidet ut fra flyplassområdet - en helt annen vei enn man normalt bruker.

Mannen i 50-årene ble så kjørt til St.Olavs hospital i Trondheim for videre behandling. Tilstanden skal være alvorlig, men stabil.

Skadd soldat landet på Værnes

Soldaten ble kjørt til sykehuset i Trondheim for videre behandling.

Foto: Tor Aage Hansen

Helter

Flyet med de to skadde soldatene landet på Gardermoen like etter klokken 20.30 i går kveld.

– Det er to helter som lander på Gardermoen, sier sjef for Forsvarets operative hovedkvarter Bernt Iver Ferdinand Brovold til NRK.

Bevisstløs

Den ene av de to, en mann i 20-årene, skal fraktes videre til Ullevål sykehus hvor legene overtar den medisinske behandlingen. Han skal ha fått skader i brystet og i buken. Mannen er ifølge Brovold bevisstløs.

Video Skadde norske soldater hjemme igjen

NETT-TV: Sjef for Forsvarets operative hovedkvarter Bernt Iver Ferdinand Brovold sier det er to helter som nå kommer hjem.

De seks andre som ble lettere skadd i bakholdsangrepet er fortsatt i Afghanistan, men skal hjem til Norge på permisjon så fort det lar seg gjøre, opplyser Brovold til NRK.

– De ble fantastisk godt i vare tatt av sine medsoldater i etterkant av angrepet, sier Brovold til NRK.

Rutineoppdrag

Det var søndag at de åtte norske soldatene havnet i et bakholdsangrep i Ghowrmach-provinsen i Afghanistan. Angrepet pågikk i seks timer før soldatene ble reddet ut.

Da var to soldater alvorlig skadet og seks andre lettere skadet.

De norske soldatene var ute på et rutineoppdrag, for å møte lokale ledere, da angrepet skjedde. Det var flere trefninger i en nokså trang elvedal sørøst for Ghowrmach, vel 80 kilometer fra den norske hovedleiren i Maimana.

SISTE NYTT

Siste meldinger