Sjekker om noen vil sniklese SMS

Den perfekte applikasjonen til deg som ikke stoler på dine omgivelser.

Det oslobaserte firmaet Jorgnsn har lansert en ny iPhone-applikasjon, som lar deg sjekke om noen har forsøkt å snoke i meldingene dine.

Den nye applikasjonen har fått navnet iTrust , og har til hensikt å hjelpe deg med å avdekke om noen tjuvbruker iPhonen din.

Viser fingeravtrykk

Om du har mistanke om at noen leser e-posten eller meldingene dine, kan du starte iTrust-programmet, legge fra deg mobilen din, gå ut en tur, og sjekke når du kommer tilbake om noen har fiklet med iPhonen din.

Applikasjonen vil bevare en logg over hvilke knapper det har blitt trykket på.

Porgrammet iTrust vil spille av en film som viser hva som har blitt gjort med mobilen siden sist. Fingeravtrykkene vil bli vist på berøringsskjermen.

Applikasjonen er også egnet dersom du faktisk har noe å skjule i innboksen din. Snokeren vil nemlig ikke klare å komme inn i noen av programmene på iPhonen.

Har vakt oppsikt

Prosjektleder Bob Nerland sier til NRK.no at de ikke lagde applikasjonen fordi de hadde en personlig agenda - men fordi de ønsket å laget en applikasjon som ikke fantes fra før av.

Det var etter at applikasjonen fikk omtale på gadget-nettstedet at interessen tok av. YouTube-demonstrasjonen hadde tirsdag kveld fått over 40.000 treff.

- Applikasjonen har fått mye bloggomtale og har blitt nevnt på flere store utenlandske nyhetsnettsider, som The Guardian , sier han.

Det skjer samtidig som det er hard konkurranse om oppmerksomheten for nyutviklede iPhone-applikasjoner. Per i dag eksisterer det et sted mellom 50 og 70.000 av dem på verdensbasis.

- Attraktivt

Applikasjonen koster seks kroner å laste ned, og utviklerne får litt over fire kroner per nedlasting (70 prosent).

- Det er en fin fordelingsmodell som gjør det attraktivt å prøve å utvikle nye applikasjoner, sier Nerland, som ikke sitter på oppdaterte tall på antall nedlastninger av iTrust.

Det spås at mobilbrukere verden over vil laste ned mobilapplikasjoner for 35 milliarder kroner i 2010 - noe som er en dobling fra i fjor, skriver Computerworld .

SISTE NYTT

Siste meldinger