NRK Meny
Normal

NRK til topps med ny applikasjon

På under et døgn har NRK og P3 klart å bli Norges to mest populære mobilapplikasjoner, med mange tusen nedlastinger. Og snart blir tilbudet forbedret.

NRKs radioapplikasjon for Iphone
Foto: NRK

På under et døgn har NRK og P3 klart å bli Norges to mest populære mobilapplikasjoner på under et døgn, med mange tusen nedlastinger.


Til nå er det foretatt i alt 7100 nedlastinger totalt. Hele 5500 av disse er for iPhone.

NRK ble nr 1 i iTunes bare 11 timer etter at den nye tjenesten ble lansert i går.

Populært med P3 på mobilen

I løpet av en natt krøp også den rene P3-aplikasjonen opp og la seg bak NRK-applikasjonen på listetoppen.

– Dette er over all forventning! Jeg er glad og overraska over den store interessen og de mange og gode tilbakemeldingene. Vi har lagt vekt på å gjøre mye av det store og gode NRK-innhaldet tilgjengelig i applikasjonen. Derfor er det hyggelig at tilbudet fell i smak hos publikum, sier Leif Kjartan Bjørsvik.

Radioresepsjonen nonstop

Også i P3 gleder de seg over at folket liker nyvinnningen.

– Det som er aller mest gledelig for oss er at brukerne ser ut til å like tilbudet. De synes det både høres og ser bra ut, sier Roy Strømsnes i P3.

I tillegg til P3-radio inklusive musikk, inneholder P3-applikasjonen en verbalkanal med nonstop «Radioresepsjonen» en egen kanal for «Pyro» - med håndplukket rock, og «National Rap Show», som er en ren hiphop-kanal.

Bedre lyd og navigasjon

NRK håper å kunne tilby publikum mulighet til å velge favorittfunksjonene sine i neste versjon, men allerede nå endrer NRK på rekkefølgen på kanalene for å gjøre det lettere å navigere, slik mange brukere har ønsket seg.

– Vi fikser også feilen knyttet til Facebook og Twitter-sidene. Ny versjon av NRK radio-applikasjonen dukker derfor opp i iTunes i løpet av få dagar, sier Bjørsvik.

Han forteller også at lyden kommer til å bli bedre når applikasjonene nå får en oppdatering.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP