NRK til topps med ny applikasjon

På under et døgn har NRK og P3 klart å bli Norges to mest populære mobilapplikasjoner, med mange tusen nedlastinger. Og snart blir tilbudet forbedret.

NRKs radioapplikasjon for Iphone
Foto: NRK

På under et døgn har NRK og P3 klart å bli Norges to mest populære mobilapplikasjoner på under et døgn, med mange tusen nedlastinger.


Til nå er det foretatt i alt 7100 nedlastinger totalt. Hele 5500 av disse er for iPhone.

NRK ble nr 1 i iTunes bare 11 timer etter at den nye tjenesten ble lansert i går.

Populært med P3 på mobilen

I løpet av en natt krøp også den rene P3-aplikasjonen opp og la seg bak NRK-applikasjonen på listetoppen.

– Dette er over all forventning! Jeg er glad og overraska over den store interessen og de mange og gode tilbakemeldingene. Vi har lagt vekt på å gjøre mye av det store og gode NRK-innhaldet tilgjengelig i applikasjonen. Derfor er det hyggelig at tilbudet fell i smak hos publikum, sier Leif Kjartan Bjørsvik.

Radioresepsjonen nonstop

Også i P3 gleder de seg over at folket liker nyvinnningen.

– Det som er aller mest gledelig for oss er at brukerne ser ut til å like tilbudet. De synes det både høres og ser bra ut, sier Roy Strømsnes i P3.

I tillegg til P3-radio inklusive musikk, inneholder P3-applikasjonen en verbalkanal med nonstop «Radioresepsjonen» en egen kanal for «Pyro» - med håndplukket rock, og «National Rap Show», som er en ren hiphop-kanal.

Bedre lyd og navigasjon

NRK håper å kunne tilby publikum mulighet til å velge favorittfunksjonene sine i neste versjon, men allerede nå endrer NRK på rekkefølgen på kanalene for å gjøre det lettere å navigere, slik mange brukere har ønsket seg.

– Vi fikser også feilen knyttet til Facebook og Twitter-sidene. Ny versjon av NRK radio-applikasjonen dukker derfor opp i iTunes i løpet av få dagar, sier Bjørsvik.

Han forteller også at lyden kommer til å bli bedre når applikasjonene nå får en oppdatering.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Oscar-akademiet snur

  Etter protester i Hollywood går Oscar-akademiet bort fra planen om å spare sendetid ved å dele ut fire priser i reklamepausene. Et åpent brev signert av 100 filmskapere sier det er en fornærmelse mot viktige fagfunksjoner å ikke inkluderes i sendingen. Det var prisene for kinematografi, redigering, kortfilm og hår og makeup som var planlagt skjøvet under reklamen.

  Oscarstatuetten
  Foto: Skjermdump