NRK Meny
Normal

NRK til topps med ny applikasjon

På under et døgn har NRK og P3 klart å bli Norges to mest populære mobilapplikasjoner, med mange tusen nedlastinger. Og snart blir tilbudet forbedret.

NRKs radioapplikasjon for Iphone
Foto: NRK

På under et døgn har NRK og P3 klart å bli Norges to mest populære mobilapplikasjoner på under et døgn, med mange tusen nedlastinger.


Til nå er det foretatt i alt 7100 nedlastinger totalt. Hele 5500 av disse er for iPhone.

NRK ble nr 1 i iTunes bare 11 timer etter at den nye tjenesten ble lansert i går.

Populært med P3 på mobilen

I løpet av en natt krøp også den rene P3-aplikasjonen opp og la seg bak NRK-applikasjonen på listetoppen.

– Dette er over all forventning! Jeg er glad og overraska over den store interessen og de mange og gode tilbakemeldingene. Vi har lagt vekt på å gjøre mye av det store og gode NRK-innhaldet tilgjengelig i applikasjonen. Derfor er det hyggelig at tilbudet fell i smak hos publikum, sier Leif Kjartan Bjørsvik.

Radioresepsjonen nonstop

Også i P3 gleder de seg over at folket liker nyvinnningen.

– Det som er aller mest gledelig for oss er at brukerne ser ut til å like tilbudet. De synes det både høres og ser bra ut, sier Roy Strømsnes i P3.

I tillegg til P3-radio inklusive musikk, inneholder P3-applikasjonen en verbalkanal med nonstop «Radioresepsjonen» en egen kanal for «Pyro» - med håndplukket rock, og «National Rap Show», som er en ren hiphop-kanal.

Bedre lyd og navigasjon

NRK håper å kunne tilby publikum mulighet til å velge favorittfunksjonene sine i neste versjon, men allerede nå endrer NRK på rekkefølgen på kanalene for å gjøre det lettere å navigere, slik mange brukere har ønsket seg.

– Vi fikser også feilen knyttet til Facebook og Twitter-sidene. Ny versjon av NRK radio-applikasjonen dukker derfor opp i iTunes i løpet av få dagar, sier Bjørsvik.

Han forteller også at lyden kommer til å bli bedre når applikasjonene nå får en oppdatering.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK