NRK til topps med ny applikasjon

På under et døgn har NRK og P3 klart å bli Norges to mest populære mobilapplikasjoner, med mange tusen nedlastinger. Og snart blir tilbudet forbedret.

NRKs radioapplikasjon for Iphone
Foto: NRK

På under et døgn har NRK og P3 klart å bli Norges to mest populære mobilapplikasjoner på under et døgn, med mange tusen nedlastinger.


Til nå er det foretatt i alt 7100 nedlastinger totalt. Hele 5500 av disse er for iPhone.

NRK ble nr 1 i iTunes bare 11 timer etter at den nye tjenesten ble lansert i går.

Populært med P3 på mobilen

I løpet av en natt krøp også den rene P3-aplikasjonen opp og la seg bak NRK-applikasjonen på listetoppen.

– Dette er over all forventning! Jeg er glad og overraska over den store interessen og de mange og gode tilbakemeldingene. Vi har lagt vekt på å gjøre mye av det store og gode NRK-innhaldet tilgjengelig i applikasjonen. Derfor er det hyggelig at tilbudet fell i smak hos publikum, sier Leif Kjartan Bjørsvik.

Radioresepsjonen nonstop

Også i P3 gleder de seg over at folket liker nyvinnningen.

– Det som er aller mest gledelig for oss er at brukerne ser ut til å like tilbudet. De synes det både høres og ser bra ut, sier Roy Strømsnes i P3.

I tillegg til P3-radio inklusive musikk, inneholder P3-applikasjonen en verbalkanal med nonstop «Radioresepsjonen» en egen kanal for «Pyro» - med håndplukket rock, og «National Rap Show», som er en ren hiphop-kanal.

Bedre lyd og navigasjon

NRK håper å kunne tilby publikum mulighet til å velge favorittfunksjonene sine i neste versjon, men allerede nå endrer NRK på rekkefølgen på kanalene for å gjøre det lettere å navigere, slik mange brukere har ønsket seg.

– Vi fikser også feilen knyttet til Facebook og Twitter-sidene. Ny versjon av NRK radio-applikasjonen dukker derfor opp i iTunes i løpet av få dagar, sier Bjørsvik.

Han forteller også at lyden kommer til å bli bedre når applikasjonene nå får en oppdatering.

Kulturstrøm

  • Thunberg gir ut bøker i USA

    Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg gir ut to av sine bøker i USA. Én av dem gis ut i november.Penguin Press kunngjorde torsdag at de vil gi ut boken «Huset brenner.

  • Roses for nytt album

    Artisten og låtskriveren Jenny Hval sier til NRK Kulturstripa at hun gruer seg for å framføre musikken live, fordi det var så krevende å spille inn stemmen. Lørdag spiller hun fra albumet «The Practice of Love» under Ultimafestivalen i Oslo. Albumet hylles både i Norge og internasjonalt. Berusende, mener Independent. Terapeutisk, ifølge The Guardian, og en unik stemme i norsk musikkliv, skriver Aftenposten.

    Jenny Hval