Hopp til innhold

Siktelse mot Air Baltic-besetning utvides

Siktelsen utvides mot Air Baltic-besetningen som ble tatt i en promillekontroll på Gardermoen. Kapteinen siktes også for å ha visst at besetningsmedlemmene var beruset.

Air Baltic

Strafferammen for brudd ppå avholdsplikten er på bøter eller fengsel i inntil to år.

Foto: Air Baltic

Det melder VG.

– På bakgrunn av bevisene er siktelsen for samtlige utvidet til også å gjelde brudd på avholdsplikten, sier politiadvokat Camilla Ek Sørensen i Romerike politidistrikt til NRK.

Det vil si at politiet mener at disse har inntatt alkohol mindre enn åtte timer før tjenestestart. Ifølge luftfartslovens paragraf 6– 12 skal personer som gjør tjeneste om bord i et fly, avstå fra alkohol de siste åtte timene før de begynner på jobb.

– I tillegg er siktelsen mot kapteinen også utvidet til å gjelde brudd på luftfartslovens bestemmelse som pålegger ansvarssjefen et ansvar for at besettingen er skikket til å utføre flyvning, sier Ek Sørensen.

Strafferammen for brudd på hver av bestemmelsene er bøter eller fengsel i inntil to år.

I retten på mandag

Da kapteinen, styrmannen og de to kabinansatte ble framstilt for varetektsfengsling mandag, var de kun siktet for å ha vært påvirket av alkohol i tjeneste, i form av en konsentrasjon i blodet på over 0,2 promille.

Kapteinen, styrmannen og de to kabinansatte ble promilletatt lørdag.

Piloten og styrmannen ble varetektsfengslet i to uker, fordi politiet frykter unndragelse. Flyvertinnene fikk en uke.

Saken kommer opp mandag ved Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm.

Politiadvokaten vil på nåværende tidspunkt ikke si noe om hvor lenge før flyavgang politiet mener at besetningen har inntatt alkohol.

– På bakgrunn av at vi skal foreta rettslig avhør på mandagen så ønsker jeg ikke å si noe om det de har forklart til nå, og heller ikke hva politiet mener om det. Det vil vi få klarhet i på mandag, sier hun.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ