Hopp til innhold

Raja etter møte på direkten i NRK: – Trenger å gjenreise kjerringa

Abid Raja ble baksnakket av sin egen partileder for åpen mikrofon. I dag møtte han Trine Skei Grande på direkten i NRK. – Nå trenger Venstre å gjenreise kjerringa, sa han.

Abid Raja møter Trine Skei Grande i Debatten på NRK

Venstres Trine Skei Grande møtte Abid Raja i Debatten på NRK.

Abid Raja satt i rommet da partileder Trine Skei Grande kom med en tirade mot ham på telefon til Høyres Henrik Asheim under budsjettforhandlingene på Stortinget. Det hun ikke visste, var at telefonen stod på høyttaler.

– Jeg kan gå så langt som til å si at alle vi tre som satt i forhandlingsrommet var sjokkerte. Det vekket veldig sterke følelser i meg. Jeg ble helt satt ut, sa Raja til NRK i sitt første intervju etter hendelsen.

Torsdag kveld møttes Raja og Grande i Debatten på NRK. Der ville de ikke gå inn på hverken hva som ble sagt på møtet eller konflikter de har hatt seg imellom.

– Jeg og Abid har innsett de siste dagene at vi er veldig forskjellig, og at vi må snakke mer sammen enn andre, sa Grande under sendingen.

Hun siktet til at samarbeidet med nestlederne Terje Breivik og Ola Elvestuen flyter lettere enn med Raja.

– Jeg vil ikke si at vi har noen personkonflikter, men jeg vil si at vi har hatt noen kommunikasjonsutfordringer. Jeg er veldig glad i Trine, jeg har tillit til Trine, og vi kommer til å jobbe sammen for å løfte partiet, sa Raja før han fortsatte:

– Jeg har tillit til at Venstre kommer til å gjenreise kjerringa. Det er et dårlig begrep, men Venstre trenger akkurat nå at vi klarer å reise kjerringa.

Abid Raja desember 2018

Det har stormet i partiet Venstre de siste ukene, og det blir oppgjør mellom Trine Skei Grande og Abid Raja i Debatten.

Ble sykmeldt av Stortingets lege

Raja ledet budsjettforhandlingene på Stortinget for Venstre også etter Grandes tirade.

14. november var det, ifølge Dagens Næringsliv, oppvaskmøte mellom Raja, Grande, Venstres parlamentariske leder og nestleder Terje Breivik og statssekretær Audun Rødningsby.

Men på oppvaskmøtet ble det tydeligvis ikke rent nok.

27. november, da Raja skulle lede an for partiet sitt i én av Stortingets viktigste debatter, Finansdebatten, var ikke Raja en gang på Stortinget.

Før ordskiftet startet, annonserte stortingspresidenten at Venstres finanspolitiske talsperson var sykmeldt.

Raja satt hjemme og så finansdebatten på TV.

– Stortingslegen sykmeldte meg frem til søndag som kommer, men jeg tok kontakt med henne for å be meg friskmeldt. Partiet trenger meg, sa Raja i timene før møtet på direkten.

Godtar unnskyldningen fra Grande

3. desember gikk Trine Skei Grande offentlig ut og beklaget tiraden mot Raja (se video).

Trine Skei Grande langet ut mot sin egen finanspolitiske talsperson i samtale med Høyre-topp, som hadde telefonen på høyttaler. Her svarer hun på det som skjedde.

SIER UNNSKYLD: Trine Skei Grande langet ut mot sin egen finanspolitiske talsperson i samtale med Høyre-topp, som hadde telefonen på høyttaler. Her møter hun pressen etter avsløringen i DN.

Nå sier Raja at han er rede til å slå strek over hendelsen og gå videre.

– Jeg har notert meg at hun entydig har sagt unnskyld i mediene, og hun har også beklaget det hun sa overfor meg i dag. De unnskyldningene tar jeg til meg og legger med det saken bak meg, sier Raja.

Kan Venstre ha en partileder som undergraver sin egen finanspolitiske talsperson overfor en politiker fra et annet parti rett før budsjettforhandlingene starter?

Det var veldig overraskende, både for de andre og meg. Samtidig har hun beklaget det. Både det hun sa og at hun sa det. Jeg er født og oppvokst i Norge, og en god norsk verdi er at man må tilgi hverandre når noen har bedt om unnskyldning.

Har du vært ute etter Grandes jobb som partileder?

– Aldri. Jeg har aldri vært ute etter Trines jobb. Jeg er veldig glad for at hun er leder, sier Raja.

Venstres Abid Raja snakker ut etter konflikten med partilederen.

Venstres Abid Raja snakker ut etter konflikten med partilederen.

AKTUELT NÅ