PST ønsker alle varetektsfengslet

Alle de tre terrorsiktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Den 39 år gamle uiguren og den 31 år gamle usbekeren blir fremstilt for varetektsfengsling mandag, opplyser Oslo tingrett.

Den 37 år gamle irakeren som ble pågrepet i Tyskland, vil bli fremstilt for varetekt i dag.

Varetekt i Frankfurt

– Min klient vil bli fremstilt for varetekt i Frankfurt i dag, men jeg vil ikke være til stede, sier hans advokat Arvid Sjødin til NRK.

En av de siktede skulle i utgangspunktet fremstilles for varetektsfengsling allerede lørdag, men Oslo tingrett opplyser i dag at begge fengslingsmøtene vil finne sted mandag.

I henhold til loven kan en siktet kun sitte 72 timer i varetekt før et fengslingsmøte, men man kan be om en utsettelse hvis partene samtykker.

Innrømmer kjennskap

Den 31 år gamle usbekiske statsborgeren, som ble pågrepet i Oslo i torsdag morgen, innrømmer kjennskap til en av de andre mennene som ble pågrepet i går.

– Min klient innrømmer at han kjenner minst én av de andre siktede, sier 31-åringens forsvarer Kjell T. Dahl.

Usbekeren skal ha reagert sterkt på at han blitt dratt inn i terrorsaken.

– Han opplevde pågripelsen som uvirkelig. Det kom som lyn fra klar himmel. Han er i tilnærmet sjokktilstand, sier Dahl.

– Politiet vil be om lukkede dører for fengslingsmøtet i Oslo tingrett, men at de siktede trolig vil være til stede, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Arrestert før planen

Publisering i internasjonale medier framskyndet pågripelsene av de tre terrormistenkte. Det kan ha ødelagt for etterforskningen av saken.

– Saken fikk en annen dreining i forrige uke da det ble kjent for oss at internasjonale medier ville komme til å dekke saken. Vi dermed har ikke valgt tidspunktet helt selv, men mener vi har en sterk sak, sa PST-sjef Janne Kristiansen på gårsdagens pressekonferanse.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger