Hopp til innhold

Politiet jakter flere gjerningsmenn etter ran mot unge i Oslo

Søndag kveld var det flere ran og ransforsøk mot unge personer på T-banestrekninger i Oslo, Politiet jakter på gjerningspersoner.

Det har i løpet av de siste timene blitt gjennomført flere ran og ransforsøk mot unge personer på T-banestrekningen fra Majorstuen og opp til Smedstad. Vi har mye ressurser på sakene, meldte politiet i Oslo på Twitter søndag kveld.

Laster Twitter-innhold

Flere ran og ransforsøk

Etter det politiet kjenner til skal en gjeng med unge menn ha utført minst fire ran og ransforsøk i løpet av søndag ettermiddag og kveld. To av dem er bekreftet.

Det første ranet skal ha funnet sted på Majorstuen klokken 17.30, har politiet fått opplyst av et vitne. Her har ikke fornærmede tatt kontakt med politiet.

På Vinderen ble en 14 år gammel gutt truet med kniv til å gi fra seg merkeklær og Air Pods (trådløse ørepropper) inne på T-banen. Denne hendelsen skal ha funnet sted rundt klokken 19.40.

35 minutter senere har et vitne opplyst om et ran på Smestad. Heller ikke her har fornærmede kontaktet politiet.

Det siste ransforsøket skjedde klokken 20.30 på Vinderen. Her klarte en 17 år gammel gutt å komme seg unna, og fikk varslet politiet.

Ber fornærmede ta kontakt

Politiet håper å komme i kontakt med de to fornærmede som så langt ikke har varslet dem.

– Det kan jo være flere grunner til at fornærmede ikke varsler oss, blant annet at de er redde for represalier. Men vi oppfordrer dem til å ta kontakt, sier Pedersen til NTB.

Han påpeker at det også kan være andre ran begått som de ikke har fått opplysninger om

Tror det er samme gjeng

Gjerningspersonene beskrives av vitner som unge menn i alderen 18–20 år.

– Spesielt en person skal ha vært veldig aktiv. Han beskrives som 1,95 høy, mørkhudet og ikledd svarte klær, sier Pedersen til NTB.

Politiet mistenker at det samme gjeng som har deltatt i de ulike hendelsene.

– Vi sitter med et inntrykk av at det er en gjeng på opptil ti personer, men at det er forskjellig hvor mange som deltar aktivt i hvert ransforsøk, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet.

Politiet tar dette på stort alvor og anser det som grov kriminalitet.

Ved 23-tiden søndag kveld opplyser Politiet at de har innhentet en god del opplysninger, blant annet etter å ha gjennomgått videoovervåkning. De mener de har gode spor å gå etter.

AKTUELT NÅ