NRK Meny
Normal

Pistolmann fortsatt på frifot i Trondheim

Politiet i Trondheim har avsluttet søket etter mannen som avfyrte flere skudd i Trondheim. De har ikke funnet gjerningsmannen men vil i løpet av dagen avhøre flere vitner som har blitt hentet inn etter skytingen i Trondheim.

Laster kart, vennligst vent...

Verken gjerningsmannen eller våpenet har blitt funnet, ifølge operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet har avsluttet letingen, men vil i løpet av dagen avhøre flere vitner som har blitt hentet inn etter skytingen i Trondheim.

– Vi oppretter nå en sak og vi vil vurdere opplysningene vi har hittil i saken, forteller operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet har vært i området i flere timer med aktivt søk og forteller at det ikke er avfyrt flere skudd i området.

– Vi vil fortsatt være påpasselig , men vi har ikke vurdert det som utrygt å ferdes i området, sier Leif Berglund.

Ble varslet i 3-tiden

Politiet ble varslet om skytingen i 3-tiden natt til mandag. Vitner beskrev gjerningsmannen som cirka 190 centimeter høy, med mørkt kort hår, militærjakke og pistol.

– Etter kort tid fant vi en hel patron, i tillegg til hylser. Det tyder på at det er skutt med øvingsammunisjon, sier Kyllo.

Politiet opplyste først at mannen trolig var av afrikansk opprinnelse, men sa litt senere at han kan være «hvit, og ikke mørkhudet». De pågrep litt senere en mann som passet med beskrivelsen, men denne mannen skal ikke være mistenkt for skytingen.

Har ikke funnet våpenet

Bevæpnede polititjenestemenn lette etter mannen i Gisle Johnsons gate og Rosendal-området.

- Det er flere som har møtt ham og sett og hørt at det er blitt avfyrt skudd. Det er flere som naturligvis er ganske oppjaget, sa operasjonslederen tidligere på natten.

Han kjenner foreløpig ikke til om mannen har siktet på noen.

- Jeg håper vi etter hvert klarer å nøste opp i hva som har skjedd, og at vi finner våpenet som er brukt, sier operasjonslederen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger