NRK Meny
Normal

Ordknapp Ndure nekter straffskyld

NEDRE ROMERIKE TINGRETT (NRK): Jaysuma Jays Ndure nekter straffskyld for flere tilfeller av vold mot sin tidligere samboer.

Larsen og Ek Sørensen i retten

I RETTEN: Politiadvokat Camilla Ek Sørensen og forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

ndure

I RETTEN: Sprinteren Jaysuma Ndure er tiltalt for seks tilfeller av vold og trusler mot sin tidligere samboer.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Rettssaken mot Ndure, som er tiltalt for seks tilfeller av vold eller trusler, startet i Nedre Romerike tingrett i dag. Sprinteren selv ankom retten like før klokken ni, iført en grå dress med hvit skjorte.

I tillegg til løpingen, har «Jays» for mange vært kjent for sitt sprudlende humør, særlig i intervjusituasjoner. Mandag var 32-åringen mer stille og preget av stundens alvor. Han ønsket ikke å la seg avfotografere eller snakke med pressen.

Nekter straffskyld

På andre siden av salen sitter Ndures tidligere samboer, som er i begynnelsen av 20-årene. Ikke et ord ble utvekslet mellom de to da saken startet mandag.

Påtalemyndigheten mener Ndure har slått, sparket og tatt kvelertak på kvinnen i Ndures hjem og på utenlandsreiser i perioden januar til 8. november 2014. Politiadvokat Camilla Ek Sørensen leste opp tiltalen mot Jays, og spurte om han erkjenner straffskyld.

– Nei, svarte 32-åringen, og ristet på hodet.

Ndure er også tiltalt for et brudd på besøksforbud, etter å ha sendt en melding på Snapchat. Ndure nekter også straffskyld for dette.

Mette Yvonne Larsen i Ndure-rettssaken

NEKTER STRAFFSKYLD: Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen i Nedre Romerike tingrett mandag.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Glattcelle

8. november anmeldte samboeren den angivelige mishandlingen til politiet, og Ndure måtte tilbringe en natt på glattcelle.

Ndure nekter straffskyld, til tross for at forsvarer Mette Yvonne Larsen har sagt til NRK at det var håndgemeng den aktuelle kvelden. Larsen har tidligere beskrevet forholdet mellom Ndure om samboeren som «turbulent».

Ndure har selv anmeldt samboeren for vold, men denne anmeldelsen ble henlagt av politiet og statsadvokaten. Forsvarer Mette Yvonne Larsen har reagert på at politiet skal ha slettet bevis i saken. Ifølge flere medier er dette en singlet eller T-skjorte sprint-esset hadde på seg kvelden han ble pågrepet.

Larsen mener t-skjorten, sammen med et bitemerke, viser at Ndure ble utsatt for vold fra samboeren, ifølge VG.

NRK kommer tilbake med mer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger