Hopp til innhold

Derfor sendte NRK feil Nobel-melding på TV-skjermen

Ved en feil sendte NRK ut melding om at Ernest Moniz og Ali Akbar Salehi var tildelt Nobels fredspris. Men nyheten om hvem som får prisen, kommer først klokken 11.

Nobel-tabbe

Meldingen sto på skjermen i fem sekunder mens Knut Magnus Berge snakket om Nobels fredspris.

Foto: NRK

– Vi har ingen forutsetning for å vite hvem som vinner Nobels fredspris, sier NRK-redaktør Stein Bjøntegård.

Han sier det var en teknisk feil som gjorde at varslingen gikk ut på TV-skjermen mens utenrikssjef Knut Magnus Berge snakket om nettopp Nobels fredspris på nyhetssendingen klokken 8.

– Vi forbereder oss på erklæringen klokken 11 ved å legge klart varsler på mange mulige vinnere. Ved en feil gikk en av dem på lufta i noen sekunder. Det beklager vi, sier Bjøntegård.

Poenget med å legge slike meldinger klar på forhånd, er å kunne være raskt ute med vinneren når den kunngjøres, forklarer han.

Feilen skjedde da TV-desken skulle sende ut et annet nyhetsvarsel på skjermen. Da sendte systemet som styrer varslene, ut Nobel-varselet i tillegg. Når feilen først skjedde, kunne hvilken som helst av de klargjorte meldingene ha havnet på skjermen.

Det er altså fremdeles ikke kjent om det er USAs energiminister Ernest Moniz og lederen for den iranske atomorganisasjonen Ali Akbar Salehi, eller en av de andre mulige kandidatene, som får den gjeve prisen.

Bjøntegård sier at NRK undersøker saken for å unngå at den samme tekniske feilen skal skje igjen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger