NRK Meny
Normal

Norge frykter dansk fuglesmitte

Oppdagelsen av fugleinfluensa på øya Fyn i Danmark kan få konsekvenser for innførsel av danske kjøttprodukter til Norge.

Fjærkre
Foto: Rainer Prang / NRK

- Norge vil se på hva slags produkter dette gjelder i morgen, sier konstituert seksjonssjef i det norske Mattilsynet, Solfrid Åmdal.

- Beskyttelsestiltaket er levende fugler og visser produkter av fugl, sier hun til NRK.

Hør: Frykter smitte fra Danmark

Mattilsynet besluttet i kveld at restriksjonene på fjørfehold som ble innført 10. mars fordi trekkfuglene begynte å komme, ikke vil bli opphevet som planlagt i mai.

Meld fra om død fugl!

Dette fører til at tamfugl fortsatt må holdes inne her i landet. I tillegg oppfordres folk til å melde fra om døde fugler.

- Mattilsynet er redd for spredning, sier Åmdal.

Tilsynet vurderer situasjonen med betydelig alvor fordi Danmark er så nær oss og fordi det er så omfattende løpende kontakt mellom de to land, melder NTB.

- Dramatisk for dem som rammes

Åmdal regner med at det ganske snart vil komme en forskrift fra EU som vil legge begrensninger på import av levende fugl og forskjellige produkter knyttet til fjærfehold.

Hun sier dette selvsagt er dramatisk for dem som rammes og må destruere en hel besetning, men også for alle andre med fjærfe er det grunn til å se alvorlig på situasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger