Hopp til innhold

Listhaug: – Uakseptabelt

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug vil ha møter med både Norges Pelsdyralslag og Mattilsynet, etter NRK-dokumentaren om pelsdyrnæringen. Hun mener at filmen viser uakseptable holdninger og manglende respekt for dyr og regelverk.

Sylvi Listhaug

Landbruks- og matministeren reagerer kraftig på avsløringene i dokumentaren om pelsdyrbransjen. Arkivfoto.

Foto: Alley, Ned. Arkivfoto. / NTB scanpix

Like etter at Brennpunkt-dokumentaren "Pels" hadde gått på TV la Regjeringen ut en melding på sin nettside der det står at statsråden reagerer sterkt på det som kom fram.

– I filmen vises det flere alvorlige brudd på dyrevelferdsregelverket. Dette er uakseptabelt, sier landbruks- og matministeren. Hun legger til at dokumentaren også viser uakseptable holdninger og manglende respekt for dyr og regelverk.

Ber om oppvaskmøter

– Det er bra at kritikkverdige forhold avdekkes. I filmen fremkommer det forhold som jeg vil å ta opp med Norges Pelsdyralslag og Mattilsynet. Jeg vil ta initiativ til møter med begge med det første, skriver Listhaug.

Mandag 15. desember kommer innstillingen fra det offentlige utvalget som i over ett år har gjennomgått de fleste forhold knyttet til pelsdyrhold, både nasjonalt og internasjonalt.

– Innstillingen og høringsinnspillene til denne, vil danne et godt grunnlag for en faktabasert diskusjon om pelsdyrnæringen og dens fremtid, sier landbruks- og matministeren.

AKTUELT NÅ