NRK Meny
Normal

Brende: – Vi har mistet en betrodd kollega og en god venn

Torsdag ble ambassadør Leif Holger Larsen minnet på Gardermoen. Utenriksminister Børge Brende reiste hjem fra Natos utenriksministermøte i Tyrkia for å ta imot båren.

Torsdag kom båren til ambassadør Leif Holger Larsen tilbake til Norge. Utenriksminister Børge Brende reiste hjem fra Natos utenriksministermøte i Tyrkia for å ta imot båren på Gardermoen.

VIDEO: Se Børge Brendes minneord for Leif H. Larsen.

Leif Holger Larsen

Leif Holger Larsen ble 61 år gammel.

Foto: Utenriksdepartementet

Larsen omkom i en helikopterstyrt i Gilgit-Baltistan-området Pakistan fredag i forrige uke.

Han var på en tur organisert av pakistanske myndigheter sammen med rundt 30 andre diplomater da helikopteret de satt i styrtet inn i en tom barneskole og tok fyr. Sju personer omkom i styrten.

– Leif var en meget dyktig og erfaren diplomat. Han var en av våre fremste eksperter på sikkerhetspolitikk. Han var en kjernekar, det så jeg selv ved mitt besøk Pakistan, sier utenriksminister Børge Brende.

– Han var også en av de mest respekterte ambassadørene i Pakistan. Bunnsolid og kunnskapsrik. Jordnær og jovial, med stor faglig integritet. Han lærte opp neste generasjon diplomater. De trekker frem hans gode skjønn, presise penn og lune humor, sier Brende.

– Arbeidet utrettelig for Norge

Leif H. Larsens kiste ble hentet i Islamabad

Leif H. Larsens kiste ble hentet i Islamabad onsdag.

Foto: Iram Ansari / NRK

Larsen ble utnevnt til ambassadør i Islamabad i 2014, og kjente området gjennom sitt arbeid som spesialrepresentant.

– Han gikk løs på oppgaven som ambassadør med stor glede og stort engasjement. Han visste at oppgaven var krevende, men hadde klare visjoner for hvordan den skulle løses. Han arbeidet utrettelig for Norge i Pakistan, sier Brende.

Larsen hadde en lang diplomatisk karriere bak seg, og overlevde blant annet angrepet på Hotel Serena i den afghanske hovedstaden Kabul i 2008.

Han var opprinnelig fra Stavanger, men bodde lenge i Rygge i Østfold før han flyttet til Islamabad i fjor. Han etterlot seg en kone og en sønn.

– Norge har mistet en dyktig ambassadør. Vi i Utenriksdepartementet har mistet en betrodd kollega og en god venn. Ved ambassaden etterlater han seg et stort tomrom. Våre tanker og dypeste medfølelse går speesielt til hans kone og sønn. Vi er veldig takknemlige for Leifs innsats for Norge, sier Brende.

Røyk og flammer fra hus i brann

Helikopteret styrtet i en skolebygning som tok fyr. Det var ingen personer inne i skolen da ulykken skjedde.

Foto: Piar Ali / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger