Hopp til innhold

Krever Killengreens avgang

Fagforeningsledere over hele landet krever at politidirektøren trekker seg når åremålet går ut i august.

Politidirektør Ingelin Killengreen sammen med Arne Johannessen, leder i Politiets fellesforbund.

Politidirektør Ingelin Killengreen. Her sammen med Arne Johannessen som er leder i Politiets fellesforbund der flere er kritiske til politidirektørens åremålsutvidelse.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Ingelin Killengreen selv har sagt at hun må ha tillitt for å kunne fortsette i jobben. En spørreundersøkelse NRK har gjort viser at bare en av de spurte fagforeningslederne i de 27 politidistriktene vil at hun skal fortsette.

– Behov for noe nytt

Arild Sandstøl, Politiets Fellesforbund, Rogaland.

Arild Sandstøl, leder Politiets Fellesforbund, Rogaland.

Foto: Jorun Hatling / NRK

Killengreen ble utnevnt som politidirektør for ni år siden. Nå er åremålet i ferd med å gå ut og Killengreen vurderer å søke om å få fortsette.

– Vi har behov for noe nytt og åpenhet i vår etat. Vi trenger noen som tar rev i seilene og skaper motivasjon, slik kan vi kommer ut av denne krisa. Vi trenger å få gutsen tilbake i politiet og for å få til det trenger vi en ny leder, sier Arild Sandstøl, Leder i for Politiets fellesforbund i Rogaland.

En spørreundersøkelse NRK har gjort blant 27 politidistrikter viser at 17 mener hun bør gå av. Bare ett politidistrikt vil beholde Killengren.

Bør Killengreen fortsette som politidirektør?

Bør Killengren fortsette som politidirektør?
Foto: NRK Grafikk / NRK

– Alle ledere blir målt på hva slags resultater de får. Nå ser vi hvordan situasjonen i politiet er. Der resultatene stuper og budsjettene blir dårligere og dårligere år for år. Hun klarer ikke å få tilført de ressursene vi trenger i etaten og da har hun ikke klart å gjøre jobben sin, sier Andre Hellene, leder for Politiets Fellesforbund i Hordaland.

Synd med bare en søker

Justisminister Knut Storberget derimot er tydeligvis så fornøyd med Killengreen at han har endret loven så hun kan søke om forlengelse.

Les: Endrer loven for å beholde henne

Killengreen vil ikke i dag si om hun søker eller kommentere spørreundersøkelsen. Heller ikke Knut Storberget vil kommentere saken.

Ingelin Killengreen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Fagforeningsledere krever Killengreens avgang

– Hvis Killengreen signaliserer at hun vil søke, tror jeg ikke vi får mer enn en søker. Og det synes jeg er utrolig synd på en så viktig jobb, sier Sandstøl.

Hva synes du? Bør Killengreen fortsette?

AKTUELT NÅ