Hopp til innhold

Kongen fleipet om kutt i mediebransjen

I talen kong Harald holdt for stortingsrepresentantene tullet han med at det var kutt i mediebransjen som gjorde at dronning Sonja måtte holde NRK-mikrofonen under en fiskerimesse i Trondheim.

Kongen refererte til Alf Prøysen og spøkte med mediebransjen og bunaden til stortingspresidenten i sin tale under torsdagens slottsmiddag.

FIKK LATTER: Hør hele kongens tale her

Landets folkevalgte hadde i kveld tatt på finstasen og tatt turen til slottet, for den årlige middagen kongeparet inviterer til.

Regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter møtte opp for å feire året som har gått. Tradisjonen tro holdt også kongen en tale til forsamlingen.

Olemic Thommessen i bunas

FLEIPET OM BUNAD: Bunaden til Olemic Thommessen ble spøkt med under kongens tale.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

I en lett og ledig tone spøkte kongen blant annet med stortingspresident Olemic Thommessens bunad. I sin tale i fjor sa nemlig Thommessen at dronning Sonja kunne bli inspirert til å bytte ut juledukene dersom hun så bunaden til stortingspresidenten.

– Jeg har ikke oppdaget et slikt rutete stoff under tallerkenene på Slottet ennå. Jeg ser likevel ikke bort fra at Kronprinsessen kanskje fikk noen gode ideer til sitt gjenbruksprosjekt med Frelsesarmeen tidligere i høst, sa kongen i talen.

Spøkte om mediebransjen

Også mediebransjen ble gjenstand for latter i kongens tale. Kongen fortalte nemlig at de på slottet har lagt merke til at mange mediebedrifter må kutte kostnader, og at dette er noe dronning Sonja har engasjert seg i.

– Dronningen er også opptatt av dette. Ja, så opptatt at hun under den nasjonale fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim resolutt grep NRKs mikrofon og sørget for at en noe overrasket statsråd fikk sagt det hun ville. Dronningen selv så overhodet ikke overrasket ut. Heller ganske så fornøyd med å kunne hjelpe statskanalen i å oppfylle sitt samfunnsoppdrag, sa kong Harald til latter fra salen.

I videoen under kan du se episoden kong Harald refererte til. Dronning Sonja grep NRKs mikrofon slik at den fanget opp det fiskeriministeren sa.

Dronning Sonja overrasket alle da hun plutselig tok på seg rollen som NRK-reporter under fiskerimessa Nor Fishing i Trondhim.

SE VIDEO: Dronningen overrasket alle da hun plukket opp NRKs mikrofon og rettet den mot fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Poteter fra slottet på menyen

Gjestene får servert en 5-retters meny, der det var svært så lokale innslag. I talen sin nevnte nemlig kongen, at de i Slottshagen har begynt å dyrke poteter, og disse var tatt med som en del av middagen.

Dette spiser de i kveld:

  • Råmarinert laks med pastinakkchips og reketartar
  • Suppe av poteter fra Slottsparken
  • Kalvebrissel med syltet sopp og trøffel
  • Elg fra Sikkilsdalen med jordskokk og rosenkål
  • Sitron- og bringebærterte med dillsorbé.

AKTUELT NÅ