Kartlegger drapsmannens bevegelser

Terrorsiktede Anders Behring Breivik måtte svare på detaljer om sine bevegelser før og under bombeeksplosjonen under det nesten ti timer lange avhøret i går.

Pressekonferanse hos politiet

- Den terrorsiktede samarbeider mer enn villig, sier politiet lørdag.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Vi går gjennom bevegelsene hans for å sjekke at det stemmer at han var helt alene om angrepene, forteller politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til NRK.no under en pressekonferanse lørdag, i forbindelse med de to terrorangrepene mot Oslo og Utøya 22. juli.

Vil ikke gå i detaljer

Politiet opplyser til NRK at de blant annet sjekker overvåkingskameraer og bompasseringer i de områdene der Anders Behring Breivik kan ha oppholdt seg. Målet er å få et så nøyaktig bilde av hans aktiviteter som mulig, og også utelukke at flere kan ha vært involvert i angrepene.

På slutten av gårsdagens avhør ble den terrorsiktede spurt om sine bevegelser ved regjeringskvartalet.

– Vi ønsker likevel ikke å gå i detalj rundt opplysninger på dette, sier han.

– Hva kan dere si om det gikk cirka 80 minutter fra bomba sprang i regjeringskvartalet til de første skuddene falt på Utøya?

– Det er noe vi dobbeltsjekker.

Ti timer i avhør

Pål-Fredrik Hjort Kraby

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier de dobbeltsjekker opplysningene de får fra den drapssiktede fortløpende.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Ifølge Hjort Kraby ble siktede avhørt i går i nesten ti timer.

– Vi tar mange pauser. Han blir også spurt regelmessig om han ønsker pauser, vann eller lignende, sier Hjort Kraby.

Politiadvokaten forteller at store deler av avhøret gikk med på å snakke om detaljer fra tidligere avhør for å verifisere om det han tidligere har sagt stemmer.

– Mer enn villig til å forklare seg

Johan Fredriksen

Stabssjef i Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen, sier ting tyder på at forholdene i hovedstaden er i ferd med å normalisere seg.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Avhørene så langt har vært lagt opp til at den massedrapssiktede selv styrer samtalen. Ifølge politiet begynner de neste uke med mer målrettede intervjuer.

– Han er mer enn villig til å samarbeide, og er rolig, sier Hjort Kraby.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere detaljer i forhold til konkrete steder. Ifølge VG har også Slottet og Aps hovedkontor på Youngstorget stått på 32-åringens sprengningsliste

– Deler av de stedene som nevnes har til vanlig vakthold, og de fikk forsterket vakthold umiddelbart. Flere objekter ble også raskt sjekket og undersøkt som en forholdsregel utfra ulike opplysninger, sier Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo politidistrikt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger