Hopp til innhold

Kari Jaquesson: «Jeg synes du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet»

Kari Jaquesson reagerte kraftig da Unge Venstre-politikere foreslo å fjerne «håndhev sexkjøpsloven» under 8. mars-komiteens parolemøte i Oslo. Nå har hun beklaget overfor en av dem.

Ottar-medlem Kari Jaquesson beklager språkbruken da hun ba en 17 år gammel møtedeltaker «suge pikk», men står for meningsinnholdet.

PAROLEKRANGEL: Kari Jaquesson er blitt kritisert etter at hun ba unge venstrepolitikere, deriblant en 17-åring, «prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år» i en diskusjon om sexkjøpsloven og bordeller.

Ifølge Aftenposten forlot de tre unge politikerne parolemøtet i går etter Jaquessons kraftige reaksjon.

– Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, sa nestleder i Oslo Unge Venstre, Anna Dåsnes (17), til Dagbladet.

Jaquesson, som representerer Kvinnegruppa Ottar, tok selv til motmæle og la i dag ut det hun kalte en oppklaring.

Laster Twitter-innhold

Etter først å ha skrevet på Twitter i går kveld at hun «håper på å slippe å møte en haug med omskrivninger av fakta når jeg står opp», skrev hun i innlegget i dag at hun ikke hadde bedt vedkommende om «å gå og suge pikk».

Dette sa Jaquesson

Samtidig har radiokanalen Radio Nova publisert lydopptak fra parolemøtet:

«Da må jeg få lov å adressere det forslaget om bordeller og vil anbefale en liten studietur til Belgia og Tyskland for å se hvor nydelig det foregår i disse ordnede formene. Og så synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år for å se hvor gøy det er å selge sex. Det er sexkjøp. Sexkjøp handler ikke om en festlig, abstrakt idé om at man har rett til å gjøre hva man vil med kroppen sin. Det er ingenting abstrakt med hverdagen til de som må selge sex, som må stille sine egne kroppsåpninger til rådighet for de som kan betale,» sier Jaquesson i opptaket og fortsetter:

«Og når jeg rystet på vei opp hit, opp Tollbugata, så står det jenter. Politiet kan bare stille seg opp og arrestere dem som kommer og tilbyr disse jentene penger for å bli pult, for å suge og sette sin egen helse på spill. For det er det sexkjøp handler om. Det er ikke «Pretty woman», ok? Det er ikke én rik kunde som kommer og sveiper deg inn på Operaen. Det er sæd og bæsj og tiss og spytt og kroppsvæsker, som du ikke har noe valg om å ta imot. Så jeg er rystet, rett og slett. Så håndhev sexkjøpsloven – det finnes ikke sexkjøp uten kunder. Og strippefri by er så viktig fordi strippeklubber drives av organisert kriminalitet, de samme kreftene som selger jentene, de samme kreftene som driver med all mulig slags menneskehandel. Så det er kjempeviktig, alt dette henger sammen. Så det å håndheve sexkjøpsloven, må vi stå hardt på.»

Reaksjonen kom etter at de unge politikerne hadde foreslått å fjerne en av hovedparolene, nemlig «håndhev sexkjøpsloven», og hadde blant annet tatt til orde for bordeller.

– Står inne for det jeg sa

Jaquesson har i ettermiddag beklaget overfor 17-årige Dåsnes.

– Jeg har beklaget den harde ordbruken. Jeg står inne for alt jeg sa, men hadde jeg visst at det var mindreårige der, hadde jeg ikke ordlagt meg like hardt, sier Jaquesson til NRK.

– Men jeg var sjokkert, veldig opprørt, og følelsene banket i tinningen. Jeg hadde rett og slett rødt utslett på hele brystkassen. De som foreslår bordeller, tenker aldri på det som om de selv skulle måtte være prostituerte. Det var det poenget jeg forsøkte å fremme.

AKTUELT NÅ