Hopp til innhold

Karantenekrav fra Tyskland og hele Sverige

Det innføres innreiserestriksjoner og karantenekrav for åtte nye regioner i Sverige, og det er nå ingen regioner i Sverige som er grønne.

Oversikten viser det oppdaterte kartet, slik det vil se ut fra neste uke.

I dag la regjeringen ut reiserådene for neste uke.

Hele Sverige blir rødt og oransje. Endringer er det også for Latvia og Tyskland som går fra grønn til oransje. Reisende fra oransje land har samme regler som reisende fra røde land.

Endringene trer i kraft fra neste uke, ved midnatt, natt til mandag 23. august.

I går kom det europeiske smittevernbyrået (ECDC) med sine ukentlige oppdateringer av smittesituasjonen i Europa. Den viste økende smitte og rødere farger på blant annet Hellas og store deler av Tyskland.

Innreisekarantene gjelder ikke for personer som kan dokumentere at de er fullvaksinert eller har vært smittet av korona i løpet av de siste 6 månedene.

Bakgrunnen for det oppdaterte kartet er en oppdatert vurdering fra Folkehelseinstituttet (FHI) av smittenivået i Europa. Målet er å redusere faren for importsmitte. Smitten har økt flere steder i Europa den siste uken.

SAS-fly lander på Bergen lufthavn Flesland

BERGEN: Et SAS, Boeing 737, lander på Flesland i starten av august.

Foto: Simon Skjelvik Brandseth / NRK

Utenriksdepartementet (UD) fraråder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia.

Land i Europa

Følgende land får innført innreiserestriksjoner og innreisekarantene: Latvia og Tyskland (endret fra grønn til oransje).

Følgende land fortsetter å være grønne: Ungarn, Polen, Romania, Slovakia og Tsjekkia.

Følgende land fortsetter å være oransje eller røde, eller endres fra oransje til å bli røde: Italia, San Marino, Vatikanstaten, Kroatia, Luxembourg, Bulgaria, Slovenia og Østerrike. (alle oransje).

Portugal, Irland, Hellas, Malta, Frankrike, Estland, Nederland, Belgia, Litauen, Sveits og Liechtenstein (endret fra oransje til røde).

Syden

KRETA: Stranden Elafonisi på Kreta.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Følgende land fortsetter å være mørkerøde: Andorra, Kypros, Spania, Storbritannia og Monaco.

De nordiske landene vurderes fortsatt inntil videre på regionalt nivå.

Sverige

Det innføres innreiserestriksjoner og karantenekrav for åtte nye regioner i Sverige, og det er nå ingen regioner i Sverige som er grønne.

Følgende regioner får innført innreiserestriksjoner og innreisekarantene: Blekinge, Dalarna, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Västernorrland (disse går fra grønn til oransje), Gävleborg og Örebro (disse endret fra grønn til rød).

Fra før er Östergötland, Norrbotten, Södermansland og Uppsala, Östergötland, Norrbotten, Södermansland, Uppsala, Gotland, Halland, Stockholm, Värmland, Västerbotten, Västmanland, Västra Götaland, Skåne og Jämtland røde eller oransje.

Danmark

Det gjøres ingen endringer i innreiserestriksjoner eller karantenekrav. Dermed er det fortsatt innreiserestriksjoner og karantenekrav ved innreise fra alle regioner i Danmark (med unntak av Færøyene).

Færøyene fortsetter å være grønn, mens Grønland endrer kategori fra oransje til rød (de samme reglene gjelder for oransje og røde regioner).

Finland

Det innføres innreiserestriksjoner og karantenekrav for to regioner i Finland. Dette innebærer at det kun er igjen regionen Länsi-Pohja SVD i Finland som er grønn.

Les hele landvurderingen fra regjeringen her.

AKTUELT NÅ