Hopp til innhold

Jens fikk kjempeapplaus av Siv

Siv Jensen hadde aldri trodd hun skulle be FpU applaudere Jens Stoltenberg. I dag gjorde hun akkurat det. - Og det var godt, sa Jensen.

Frp leder Siv Jensen taler på sommerleiren til Fremskritspartiets ungdom på Skottevik

Frp leder Siv Jensen taler på sommerleiren til Fremskritspartiets ungdom på Skottevik.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Først klappet deltakerne på FpU's sommerleir uhemmet da Siv Jensen inntok talerstolen da leiren åpnet fredag.

Så skjer det som viser hvilken unntakstillstand Norge er inne i. FpU, AUF's hovedmotstander i den kommende valgkampen, klapper høyt og lenge for den sittende arbeiderpartistatsministeren.

– Jens Stoltenberg er min hvasseste konkurrent, men det han har gjort de siste 14 dagene har gjort ham også til min statsminister. Han kunne valgt å snakke politisk om det som har skjedd, og på den måten virket ekskluderende. Det har han ikke. Han har i steden vært inkluderende. Det synes jeg han skal få applaus for.

Les også: FpU-lederen: – Det er tungt

Medlemsmassen vokser

Men partileder Siv Jensen brukte ikke bare tid på å rose Jens Stoltenberg. Hun fortalte også at Frp har fått 533 nye medlemmer etter 22. juli. Nesten 150 av disse har gått til FpU.

– Dette viser at folk, og også ungdom, har sagt klart i fra at vi ikke godtar det som har skjedd. Enda viktigere er det at vi ikke kommer i en situasjon der vi blir redde for å delta, sa Jensen.

Hun kommenterte også at det har vært stilt spørsmålstegn ved Frps politikk, og sa også at hun bevisst har valgt å ikke ta den debatten.

– Nå skylder vi å være litt stille. Det skylder vi samfunnet og de sørgende slik at vi alle kan få litt avstand. Når vi nå skal drive valgkamp så skal vi gjøre det i et terreng vi ikke kjenner i en tid der Norge er sterkt berørt. Lar vi være å debattere her, så vinner terroristen. Det skal vi ikke gjøre, sa Jensen.

- Spesielt

Etter talen sa Jensen at det hadde vært et emosjonelt møte med ungdomspartiet.

– Ja, det var emosjonelt. Jeg snakket ikke politikk, og det er uvant, men mest emosjonelt fordi dette er ungdommer og fordi det var ungdommer som ble rammet, sa Jensen til NRK etter møtet.

Hun fortalte også at partilederne i alle partiene på Stortinget har hatt tett kontakt etter 22. juli.

– Det har sjelden vært så mye klemming mellom både partiene og partilederne som de siste to ukene.

Har det, etter at du tok over som leder i Frp i 2006, noen gang vært i dine tanker at du én gang skal gå opp på talerstolen til eget ungdomsparti for å applaudere Jens Stoltenberg?

Nei, men det føltes godt og det var helt på sin plass. Vi skal være rause mot hverandre når det er riktig, uten at det skal gå inflasjon i det. Og det har det ikke, sa Jensen til NRK etter talen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ