Samler inn penger til Susanne

Menigheten til 13-åringen samler inn penger, slik at søsknene kan besøke henne på sykehuset i Bergen.

Stenger blogg for innlegg
Foto: Olsen, Johnny / SCANPIX

Torsdag i forrige uke skjedde det ufattelige. 13-årige Susanne ble påkjørt og slept etter en bil i fire kilometer, før ulykken ble oppdaget.

Les også: - En dypt tragisk ulykke

Jenten er innlagt på brannskadeavsnittet ved Haukeland sykehus, hvor hun fortsatt får intensiv behandling. Tilstanden hennes er fortsatt kritisk og ustabil.

Les også: Politiet har funnet interessante spor

Oppretter hjelpefond

Susanne og familien har mange rundt seg som gjerne vil hjelpe og støtte dem i denne vanskelige tiden. Venner fra familiens menighet er samlet for å gjøre det de kan for dem.

Menigheten til 13-åringen

Menigheten har opprettet et hjelpefond for 13-åringens familie.

Foto: NRK

– Vi har blant annet opprettet et fond hvor folk kan gi pengegaver til Susannes familie. Susanne har mange søsken, og de har selvfølgelig lyst til å besøke henne på sykehuset, sier Harald Kronstad, forstander i menigheten.

Han forteller at dette har vært, og er, en svært traumatisk opplevelse for familien. Derfor skal de slippe å tenke på praktiske ting.

– For det har vi krefter til. Familen skal få fokusere på hverandre, sier han.

Hjelper til med oppussing

Menigheten vil også hjelpe til med flytting, siden familien var midt i en flytteprosess, da ulykken skjedde.

Harald Kronstad

Menigheten til Susannes familie vil gjerne hjelpe til i den vanskelige tiden.

Foto: NRK

– Vi vil både flytte ut av huset og gjøre alt det praktiske rundt det nye huset. Blant annet skal vi gjøre en del oppussingsarbeid som faren i familien hadde planlagt å gjøre, sier han.

I alt 400 mennesker i Drammen og Røyken trår til i hjelpearbeidet.

– Familien er svært takknemlige for det vi gjør for dem, sier Kronstad.

Susannes mamma om ulykken

På bloggen Susanne - vi ber for deg!, som er opprettet for 13-åringen, forteller moren hennes i dag hvordan hun opplevde de første minuttene etter ulykken.

Da jeg skulle hente eldste gutten vår fra skolen på torsdag kjørte jeg forbi en parkeringsplass på høyre siden av Slemmestadveien. Der så jeg at tre venninner av Susanne stod og gråt fortvilt. Jeg stoppet og lurte på hva det var, og de sa at Susanne hadde blitt overkjørt av en lastebil og at hun og sykkelen bare ble borte.

Susannes mor

Datteren hennes var savnet etter påkjørselen, og redningsmannskaper lette etter henne. Selv fikk hun beskjed om å parkere, og vente på krisehjelp.

«På det tidspunktet kunne jeg ikke tro noe annet enn at Susanne var død», skriver hun i bloggen.

(Saken fortsetter under bildet)

Jente påkjørt i Slemmestad

Redningsmannskaper letet etter 13-åringen etter at hun ble påkjørt på Slemmestad.

Foto: Oeystein Hovlandsdal / NRK

Fastlegen hennes satt sammen med henne i bilen. Han dro dit så snart han hørte hva som hadde skjedd.

«Jeg ba og tryglet Gud om å la oss få beholde henne, at vi ikke kunne leve uten vår kjære, nydelige, enestående Susanne som er en sånn fantastisk jente som rett og slett betyr for mye for å kunne bli revet bort på denne måten», skriver Susannes mor videre.

Etter mer enn en times venting fikk familien beskjed om at
Susanne var funnet i live.

«Gleden var så stor at den overskygget alt annet», skriver hun.

13-åring slept under bil

Den 13 år gamle jenta ble påkjørt to ganger og slept etter en personbil i rundt fire kilometer.

Foto: NRK

Operert i dag

13-åringen fikk brudd- og hodeskader i ulykken, samt omfattende brannskader. Cirka 30 prosent av hudoverflaten har fått til dels store
skader som følge av ulykken.

– Den videre behandling medfører flere kritiske faser med infeksjonsrisiko, opplyser en talsmann for familien i bloggen.

Susanne ble operert for skader på framsiden av kroppen søndag, og i dag var hun på nytt i operasjonssalen. Denne gangen konsentrerte legene seg om skadene på baksiden av kroppen.

– Kirurgisk sett betegner legene inngrepene som vellykkede, og Susanne var forholdsvis stabil under operasjonen. Det vil ikke bli foretatt ny operasjon i morgen, mens sårbehandlingen fortsetter som planlagt, opplyser talsmannen.

Den største utfordringen nå er lungefunksjonen som antas å være det mest kritiske. Dette overvåkes fortløpende av spesialister.

SISTE NYTT

Siste meldinger