Hopp til innhold

Mirakeljenta får erstatning

Susanne Auke er tilkjent erstatning fra flere forsikringsselskaper etter at hun ble påkjørt og slept under en bil i Slemmestad i 2009.

Susanne ble påkjørt i Slemmestad

I 2009 ble hun påkjørt og slept tre kilometer fra Slemmestad til Vollen. Nå er erstatningen på plass.

Foto: Privat/Johnny Olsen / SCANPIX

Dermed kan det være satt punktum for en av de mest spesielle trafikkulykkesakene her til lands.

Forsikringsoppgjøret det nå er enighet om, er et fullstendig oppgjør, der begge de involverte ansvarsselskapene har gjort opp for seg. I tillegg får hun oppgjør fra to private ulykkesforsikringsselskap, der familien hadde egne forsikringer.

Susanne Auke

Susanne Auke greide å kjempe seg tilbake til livet etter den dramatiske ulykken i 2009.

Foto: Tonje Eide / NRK

Hvor mye Susanne Auke får i erstatning er ikke oppgitt, men NRK er kjent med at forsikringskravet var i millionklassen. Susanne Aukes advokat, Håvard Bjørnstad, ønsker heller ikke å si hvor mye hun får i erstatning.

– Jeg har ikke fullmakt til å snakke om hvilke beløp det dreier seg om, men jeg har inntrykk av at familien er fornøyd med det nivået erstatningen ligger på, sier han.

Mirakeljenta

Mirakeljenta Susanne Auke fra Røyken var 13 år da ulykken skjedde. Hun ble påkjørt av en lastebil da hun var i ferd med å krysse en vei i Slemmestad i juni 2009. Deretter ble hun sittende fast under en personbil og slept rundt tre kilometer. Hun ble påkjørt da hun syklet på vei hjem fra skolen.

Video Følg skrekkferda til Susanne Auke

Dette er de tre kilometerne Susanne Auke ble slept etter bilen. Fra Slemmestad til Vollen i Asker.

Les: Mirakeljenta er hjemme igjen

Ikke uvanlig lang tid

Hvor viktig er det for hennes fremtid at hun har fått denne økonomiske erstatningen?

– Jeg tror at selv om hun har store skader, så vil hun gå gjennom et normalt utdanningsløp og få seg arbeid som alle andre. Sånn sett et ikke hennes situasjon så forskjellig fra andre ungdommers. Men erstatningen vil være en god kompensasjon i forhold til det hun har opplevd, sier Bjørnstad.

Håvard Bjørnstad

Det er ikke uvanlig at slike erstatningssaker tar lang tid, men nå tror jeg alle er fornøyd, sier advokat Håvard Bjørnstad.

Foto: Tonje Eide / NRK

Det er fire og et halvt år siden ulykken skjedde, men advokat Bjørnstad mener likevel ikke det har tatt uvanlig lang tid med erstatningsoppgjøret.

– En slik prosess må nødvendigvis ta en del tid, for man må regne i hvert fall minst et par år før en skade kan ansees så stabil at man kan gjøre opp medisinske status, og se om det finnes en varig skade. Det blir det viktigste elementet i å fastsette erstatningen. Man kunne kanskje ha kommet frem til et resultat tidligere, men et forløp på fem år er ikke uvanlig i slike saker

Avslutter en spesiell sak

Erstatningsoppgjøret kan være avslutningen på denne saken, som har vakt stor oppsikt, og som har vært omfattet av stor medieinteresse.

– Partene tenker at dette erstatningsoppgjøret er det endelige punktum i denne saken, og alle er glade for å være ferdig med den, sier Bjørnstad.

For advokaten selv er det likevel litt spesielt

– For meg som jobber med mange slike saker, er dette en del av rutinen, og avslutningen på en jobb jeg har gjort. Men jeg tror nok jeg kommer til å huske denne saken så lenge jeg jobber. Den har vært spesiell, sier han.

Les: Anker dommen mot Susanne Auke-sjåføren

Les også: Frifunnet i Auke-saken