Ingen tro på spansk fengselsstraff for Reitan: – Anklagene er fullstendig feil

Reitangruppen føler seg trygg på at rettsprosessen vil renvaske Odd Reitan for anklagene om omfattende skattejuks i Spania.

Odd Reitan

IKKE TILGJENGELIG: NRK har ikke fått et intervju med Odd Reitan om saken, men Reitangruppens pressetalskvinne avviser alle anklager om skattejuks i Spania.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Anklagene er fullstendig feil og bygger på spekulasjoner. Dette vil det bli ordnet opp i gjennom prosessen som pågår i Spania, opplyser pressetalskvinne Berit Hvalryg til NRK mandag ettermiddag.

Tidligere i dag fortalte Dagbladet at statsadvokaten i Spania vil ha Reitan på tiltalebenken etter et omstridt kjøp av en luksuseiendom i Marbella for over ti år siden.

Nekter for skattejuks

NRK har bedt om et intervju med Reitan, men Hvalryg skriver i en e-post at han ikke er tilgjengelig for en prat i dag. Talskvinnen sier samtidig at Reitan «ikke har gjort noe han kan eller skal straffes for».

Den spanske påtalemyndigheten har et annet syn på saken.

De mener at Reitan bevisst har betalt 1,1 millioner euro for lite i skatter og avgifter etter at han kjøpte eiendommen Sierra Blanca i 2004.

– Vi har tiltalt herr Reitan for to ulike overtredelser, i alt fem lovbrudd, og ber retten om å idømme ham elleve års fengsel, sier en jurist ved statsadvokatembetet til avisen Dagbladet.

– Helt uforståelig for oss

Nordmannen mener selv at han handlet i god tro.

– For Reitans del handler saken i Spania om anklager rundt formueskatt og oppdeling av kjøpesum, sier Hvalryg i Reitan-gruppen til NRK.

– Skatteavtalen med Spania sier helt tydelig at formueskatten skal betales i Norge og ikke i Spania. Dette er både norske og spanske advokater klinkede klare på, så dette er helt uforståelig for oss.

– Det er uenighet om oppdelingen av beløpet ved kjøpet av eiendommen, møbler, kunst og antikviteter. Kjøpet ble gjennomført etter hva daværende advokat, for over 11 år siden, rådet Reitan til.

Påstand mot påstand

Dagbladet skriver at tilretteleggeren for oppdelingen av salget skal ha vært den medtiltalte advokaten Domingo Cuadra Morales. Avisen melder også at spanske etterforskere hevder at advokaten nærmest har gjort det til et levebrød å hjelpe utlendinger å snike seg unna skatt.

Hvalryg avviser kategorisk at Reitan skal ha brutt loven.

– Alt er rapportert helt åpent til norske skattemyndigheter og vår nåværende advokat i Spania er klar på at det ikke er gjort noe galt, opplyser hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger