NRK Meny
Normal

Har ikke diskutert Norwegian-konkurs

FORNEBU (NRK): Norwegians styreleder Bjørn H. Kise møtte pressen etter et hastemøte. Pilotene fryktet at datterselskapet skulle bli slått konkurs, men det er ikke aktuelt nå, ifølge styrelederen.

Styreleder, Bjørn Kise i Norwegian, om styremøtet og NRKs Tore Tollersrud kommenterer

VIDEO: Norwegians styreleder Bjørn H. Kise møtte pressen etter et hasteinnkalt styremøte i ettermiddag.

Situasjonen mellom Norwegian-ledelsen og pilotene er fullstendig fastlåst. Norwegian opplyser at pilotene ikke ønsket å stille til møte med ledelsen i dag. Styret i Norwegian har i ettermiddag sittet i hastemøte.

Litt før klokken 17 i ettermiddag møtte styreleder Bjørn H. Kise pressen på Norwegians hovedkontor på Fornebu:

– Dette er en alvorlig situasjon for hele selskapet, ikke bare for datterselskapet som er i streik, sier styrelederen på pressekonferansen.

Det har ikke vært kontakt mellom partene siden fredag. 70 Norwegian-piloter i datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) streiker, og i går meldte over 60 piloter seg syke. 650 piloter vil bli tatt ut i streik på onsdag dersom partene ikke blir enige.

Norwegian-pilotene har fryktet drastiske tiltak etter styremøtet, i ytterste fall en konkurs:

Å slå datterselskapet konkurs er ikke aktuelt nå, ifølge styrelederen:

– Å slå selskapet konkurs har ikke blitt diskutert, sier Kise på spørsmål fra NRK.

Streiken har blitt svært vanskelig for Norwegian, og tusenvis av passasjerer har allerede blitt rammet – på grunn av streiken som nå har pågått i to dager.

– Vi forsøker så godt vi kan å opprettholde produksjon slik at alle passasjerer skal komme frem. Det blir ganske mye forstyrrelser, men vi gjør det beste ut av det, sier Kise.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger