Har ikke diskutert Norwegian-konkurs

FORNEBU (NRK): Norwegians styreleder Bjørn H. Kise møtte pressen etter et hastemøte. Pilotene fryktet at datterselskapet skulle bli slått konkurs, men det er ikke aktuelt nå, ifølge styrelederen.

Styreleder, Bjørn Kise i Norwegian, om styremøtet og NRKs Tore Tollersrud kommenterer

VIDEO: Norwegians styreleder Bjørn H. Kise møtte pressen etter et hasteinnkalt styremøte i ettermiddag.

Situasjonen mellom Norwegian-ledelsen og pilotene er fullstendig fastlåst. Norwegian opplyser at pilotene ikke ønsket å stille til møte med ledelsen i dag. Styret i Norwegian har i ettermiddag sittet i hastemøte.

Litt før klokken 17 i ettermiddag møtte styreleder Bjørn H. Kise pressen på Norwegians hovedkontor på Fornebu:

– Dette er en alvorlig situasjon for hele selskapet, ikke bare for datterselskapet som er i streik, sier styrelederen på pressekonferansen.

Det har ikke vært kontakt mellom partene siden fredag. 70 Norwegian-piloter i datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) streiker, og i går meldte over 60 piloter seg syke. 650 piloter vil bli tatt ut i streik på onsdag dersom partene ikke blir enige.

Norwegian-pilotene har fryktet drastiske tiltak etter styremøtet, i ytterste fall en konkurs:

Å slå datterselskapet konkurs er ikke aktuelt nå, ifølge styrelederen:

– Å slå selskapet konkurs har ikke blitt diskutert, sier Kise på spørsmål fra NRK.

Streiken har blitt svært vanskelig for Norwegian, og tusenvis av passasjerer har allerede blitt rammet – på grunn av streiken som nå har pågått i to dager.

– Vi forsøker så godt vi kan å opprettholde produksjon slik at alle passasjerer skal komme frem. Det blir ganske mye forstyrrelser, men vi gjør det beste ut av det, sier Kise.