Hasteinnkalt til styremøte i Norwegian

FORNEBU: Styret i Norwegian ble innkalt til et ekstraordinært møte i formiddag. – Vi har veldig vanskelige avveininger foran oss, sier styreleder Bjørn H. Kise.

Bjørn H. Kise

Styreleder Bjørn H. Kise på vei inn til hastemøte på Fornebu.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Den pågående streiken i Norwegian er årsaken til at styret i dag samles til et hasteinnkalt møte.

– Sånn som situasjonen er nå, kan vi ikke sitte og se på at en fagforening i et av datterselskapene opptrer på en slik måte at vi risikerer alle arbeidsplassene i selskapet, sier styreleder Bjørn H. Kise til NRK på vei inn til Norwegians hovedkontor på Fornebu.

Kise vil ikke kommentere konkret hva som skal tas opp på møtet. Flere medier har spekulert i at styret vil slå datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN), som nå er i streik, konkurs denne uken. Ansatte frykter at 200 flygere kan miste jobben.

– Vi er i en veldig vanskelig situasjon for konsernet og vi har veldig vanskelige avveininger foran oss i dag, sier Kise.

– Risikerer alle arbeidsplassene

Mens ansatterepresentant Thor Espen Bråten ikke vil gi noen kommentar, retter styreleder Kise kraftig skyts mot fagforeningen Parat.

– Sånn som situasjonen er nå kan vi ikke sitte å se på at en fagforening i et av datterselskapene opptrer på en slik måte at vi risikerer alle arbeidsplassene i selskapet.

Han viser til at selskapet i fjor tapte 1,6 milliarder kroner, og at en streik vil påføre selskapet nye tap. Pilotene opplever derimot at de ikke hadde noe annet valg enn å streike, og kjemper blant annet for å beholde ytelsespensjon og dagens forsikringsordning.

– Hvordan vil du karakterisere måten fagforeningen går frem på?

– De opptrer på den måten som de pleier å gjøre de. Det har de i full rett til å gjøre, men de må også se konsekvensen av det. De kan bli ganske alvorlige for hele konsernet og alle ansatte.

–– Forstår du ikke at de ansatte er opptatt av sine betingelser?

– Jeg skal ikke begi meg inn på den diskusjonen nå. Når det gjelder Norwegian Air Norway, så er det jo et eget styre der konsernstyret må se på de overordnede tingene.

SISTE NYTT

Siste meldinger