– Beklager hvis de pårørende har følt at jeg har kommet med kritikk

Carl I. Hagen ber om unnskyldning overfor de pårørende etter Utøya-massakren hvis de har oppfattet uttalelsene hans som kritikk, men sier han føler seg litt som et offer fordi uttalelsene hans blir vridd og vrengt på.

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen mener motstandere i media og andre politiske partier vrir og vrenger på det han sier.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

– Jeg har fra første stund understreket at hensynet til de pårørende etter den forferdelige massakren på Utøya og angrepet på regjeringskvartalet skal ivaretas, sa Carl I. Hagen (Frp) i Politisk kvarter i dag.

Han er blitt kalt «iskald» og «ufølsom» etter at han stilte spørsmål ved om man skal bruke 100 politifolk «på å etterforske en sak som er oppklart».

– Jeg føler meg litt som et offer, for selv har jeg ikke brukt noen negative karakteristikker om andre, sier Frps ordførerkandidat i Oslo.

– Har stilt spørsmål, ikke kritisert

«Om han, da han begynte å skyte, gikk til venstre og skjøt den unge jenta, eller til høyre og skjøt den unge gutten, at noen foreldre skal vite om rekkefolkgen og nøyaktig sted og alt sånt noe, det begriper jeg ikke,» var blant Hagens uttalser.

– Jeg har stilt spørsmål ved ressursbruken. Jeg har ikke kritisert den, jeg har ikke sagt jeg er uenig i den, jeg stilt spørsmål ved den, sier Hagen.

Er ikke det det samme? Hvis du stiller spørsmål ved den, er du vel kritisk til den?

– Nei, aldeles ikke, mener Hagen.

– Hvis jeg hadde vært pårørende, ville jeg gjerne hatt rettssaken fort. Jeg mener den kunne vært alt i høst, i stedet for å ha den hengende over meg i et helt år. Men det er mulig det er jeg som er helt spesiell. Hvis pårørende har oppfatter at jeg har rettet noen som helst kritikk mot dem, ber jeg om unnskyldning for det. Jeg beklager det. Det har aldri vært i mine tanker i det hele tatt å gjøre noe som skulle være negativt for de pårørende.

– Alle kaster seg over meg

Hagen mener seg misforstått og mistolket og mener hans «motstandere i media og andre partier» bevisst legger andre meninger i det han sier, enn det som har vært hans hensikt.

– Hadde jeg skjønt hvordan dette ville bli brukt mot meg, ville jeg selvsagt aldri ha sagt det, sier han.

– Er du en som har lett for å innrømme feil?

– Ja, sier Hagen kontant.

– Men det du beklager er hvordan uttalsene dine er blitt behandlet, eller er det selve innholdet i uttalelsene?

– I alle intervjuene jeg har gitt, er hensynet til de pårørende med, men jeg sier også andre ting. Men i stedet for å forholde seg til at jeg også sier at det skal tas hensyn til de pårørende, har mine kritikere bare hengt seg opp i det andre og latt som om jeg ikke har tatt hensyn til hva de pårørende mener. Det er mulig jeg skulle ha lært av mange tilsvarende erfaringer, hvor alle kaster seg over meg basert på et eller annet.

Nestleder i Frp, Per Sandberg, var blant dem som reagerte om Carl I. Hagens utspill om politiets ressursbruk i etterforskningen av Utøya-massakren.

– Jeg er grunnleggende uenig med Carl her. De pårørende, ofrene og de berørte fortjener absolutt at alle steiner snus i denne saken, slik at alle de som ønsker det, kan få detaljerte svar på alle spørsmål de måtte sitte med. Selvsagt skal de berørte bestemme selv hvorvidt de ønsker slike detaljer, men muligheten skal i hvert fall være der, sa Sanberg til dagbladet.no.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger