Hopp til innhold

Hæren: Tyrkisk luftangrep mot PKK i Irak

Tyrkia har gjennomført luftangrep nord i Irak, opplyser hæren tirsdag. I helgen innledet Tyrkia en militæroffensiv mot en kurdiskkontrollert enklave nord i Syria.

Erdogan taler mandag

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa tirsdag at det ikke er aktuelt å stanse militæroperasjonen i Syria. Mandag gjennomførte Tyrkia også luftangrep i Irak.

Foto: Adem Altan / AFP

Luftangrepet ble gjennomført mandag i Zap-regionen nord i Irak, ikke langt fra Tyrkias sørøstre grense, opplyser hæren tirsdag, ifølge AFP.

Hæren sier angrepet var rettet mot medlemmer av det forbudte kurdiske partiet PKK, som står på terrorlistene til Tyrkia, EU og USA.

Bakgrunnen var at krigere skal ha planlagt angrep på grenseposter og leire, ifølge militæret.

Lørdag innledet Tyrkia en militæroffensiv mot YPG-militsen og det kurdiske politiske partiet PYD i den kurdiskkontrollerte Afrin-regionen nord i Syria.

Selv om den kurdiske YPG-militsen utgjorde hoveddelen av den USA-støttede SDF-styrken som var med på å bekjempe ekstremistgruppa IS i Syria, anser Tyrkia både YPG og PYD for å være terrorister og allierte av PKK-bevegelsen.

Etter at en toårig våpenhvile kollapset i 2015, har den tyrkiske hæren intensivert militæroperasjoner mot PKK sørøst i Tyrkia. Tyrkiske fly har utført flere luftangrep mot PKK-stillinger ved Qandil-fjellene nord i Irak siden da.

AKTUELT NÅ