NRK Meny
Normal

Frpu bytter side i EU-strid

Som første ungdomsparti på høyresiden går Frps ungdomsparti over på nei-siden i synet på norsk EU-medlemskap. -EU er en byråkratisk gigant uten sidestykke i historien.

- Nå slutter vi oss til kampen mot norsk medlemskap, sier leder i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Atle Simonsen til Klassekampen.

70 prosent mot EU-medlemskap

Målet nå er å få Frp over på nei-siden når moderpartiet skal vedta nytt partiprogram i 2017. Over 70 prosent av Frp-velgerne er motstandere av norsk EU-medlemskap, ifølge en spørreundersøkelse publisert i Klassekampen i januar.

-Det overveldende nei-flertallet blant velgerne våre forteller meg at det bør være mulig å få Frp til å snu. Et liberalistisk parti må tørre å ta tydelig standpunkt her. FpU har alltid kjempet mot påbud, forbud, byråkrater og politikere som vil detaljstyre folks liv, vi vil ikke kjempe mot byråkrater i Brussel i tillegg, sier Simonsen.

Siv Jensen vil lytte

Frp-leder Siv Jensen sier hun vil lytte til ungdomspartiets argumenter.

- Jeg registrerer ikke at det er et sterkt ønske i befolkningen om EU-medlemskap, og dette er derfor ikke en veldig aktuell debatt. FpU er en frisk ungdomsorganisasjon som både inspirerer, presser og korrigerer moderpartiet i mange saker, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger