NRK Meny
Normal

Frp: – Energiministeren må gå

Frps Ketil Solvik-Olsen mener energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) har bløffet folket i Hardanger-saken og mener statsrådens tid i regjeringen er over.

Terje Riis-Johansen

Energiminister Terje Riis-Johansen og regjeringen holdt i dag pressekonferanse ved Statsministerens kontor om den omstridte kraftlinjen i Hardanger.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Ketil Solvik-Olsen

Frps energi- og miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen ber energiministeren om å trekke seg

Foto: Falch, Knut / SCANPIX
Erna Solberg

– Jeg håper at en ny vurdering ikke blir en skinnøvelse, og at det er reell interesse for å finne andre løsninger, sier Erna Solberg

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Inger Lise Hansen

KrFs nestleder Inger Lise Hansen refser regjeringen.

Foto: NRK
Video Kristin Halvorsen - ungdomsskolekarakterene avgjør fremtiden din

SV leder Kristin Halvorsen er glad for at Ap og Sp nå kommer folk i Hardanger i møte.

Foto: Nyhetsspiller
Trine Skei Grande

Trine Skei lovendring som sikrer verdifull natur.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Regjeringen gikk i dag inn for at det skal gjennomføres en uavhengig gjennomgang av sjøkabel-alternativet i Hardangerfjorden.

Samtidig begynner arbeidet med kraftlinjene i Samnanger, som skal bygges uansett trasevalg.

– Snuoperasjonen om sjøkabel i Hardanger er pinlig for regjeringen. For Terje Riis-Johansen er den fullstendig ødeleggende. Han har bløffet folket i denne saken, sier Frps energi- og miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen, ifølge NTB.

– Nå har ikke bare opposisjonen uttrykt sin mistillit til Riis-Johansen, men også Jens Stoltenberg. Jeg regner derfor med at han snarlig forlater regjeringen, sier Solvik-Olsen.

Han sier Frp er glad for at regjeringen har lyttet til folket i saken, men uttrykker skepsis til saksbehandlingen.

Erna Solberg

Det er ikke bare Solvik-Johansen som er er glad for at regjeringen har lyttet til folket i denne saken. Høyre-leder Erna Solberg ser positivt på at regjeringen vil gjennomføre en alternativ vurdering. Samtidig mener hun at regjeringen med dette innrømmer at de burde gjort en bedre jobb tidligere.

– Jeg håper at en ny vurdering ikke blir en skinnøvelse, og at det er reell interesse for å finne andre løsninger, sier hun.

Trine Skei Grande

Venstre er fornøyd med at regjeringen åpner for vurdering av sjøkabel i Hardangerfjorden, men mener en lovendring som sikrer verdifull natur må på plass.

– Det er bra at regjeringen snur og nå vil vurdere sjøkabel. Men det er viktig å få på plass en ny og uavhengig vurdering av kraftledningen i Hardanger slik Venstre har foreslått, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

Hun mener det er viktig at det folkelige engasjementet for Hardanger fortsetter og at det er avgjørende at energiloven endres slik at verdifulle naturlandskap sikres og både energihensyn og miljøhensyn blir bedre ivaretatt.

Kristin Halvorsen

SV-lederen uttrykker også glede over en ny uavhengig utredning.

– Jeg er glad for at Ap og Sp nå kommer folk i Hardanger, miljøbevegelsen og SV i møte, sier SVs leder Kristin Halvorsen i en pressemelding.

Halvorsen mener denne saken viser at det er stort miljøengasjement blant folk i Norge både nasjonalt og lokalt, og at argumenter og mobilisering har betydning for politiske prosesser.

– Det har vært uenighet innad i regjeringen i denne saken og kjent at SVs standpunkt er at alternativene i Hardanger burde gjennomgås av en uavhengig tredjepart, sier hun.

Inger Lise Hansen

KrFs nestleder Inger Lise Hansen refser regjeringen for ikke å ha forstått alvoret i Hardanger-saken tidlig nok. Nå forventer KrF at saken kommer opp til beslutning i Stortinget.

– Regjeringens tilbaketog er en erkjennelse av en uklok og arrogant behandling av Hardanger-saken. KrF forventer at saken nå kommer til beslutning i Stortinget, sier Hansen ifølge NTB.

Hun mener den massive kritikken mot vedtaket om kraftlinjer tvers gjennom Hardangerfjorden har vært helt avgjørende for at regjeringen tirsdag besluttet å sette i verk en uavhengig utredning av sjøkabel.

– Det var på tide at regjeringen forsto alvoret av hvilke konsekvenser dette får både for naturen og lokalbefolkningen. Dette viser at folkets mobilisering kan forandre det endelige resultatet, sier Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger