Jensen vil ha eldreminister

Fremskrittspartiet vil utnevne en egen eldreminister, for å sikre de eldre bedre rettigheter. De utfordrer også Arbeiderpartiet til å gjøre det samme.

Siv Jensen
Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Fremskrittspartiet sier de vil satse tungt på eldreomsorg om de får regjeringsmakt etter valget.

Siv Jensen mener det er nødvendig for en egen eldreminister fordi eldreomsorgen har vært forsømt i lang tid. Og fordi dagens regjering ikke har tatt tak i problemene.

- Vi må flytte ansvaret for de eldre over på staten, også det finansielle. Og vi ønsker en egen eldreminister, sier Frp-leder, Siv Jensen.

- Det å ha en egen minister med ansvaret for eldre vil hele tiden gjøre en regjering fokusert på behovet for økt satsing på de eldre, sier Jensen.

- Vi har en eldreminster

Trond Giske (Ap) sier Norge har en minister med ansvaret for eldreomsorget.

- Han heter Bjarne Håkon Hanssen. Spørsmålet om man skal gi ham navnet eldreminister eller ikke, det spiller ikke så stor rolle. Det er ikke mangel på politisk ansvar som er spørsmålet. Spørsmålet er mangelen på penger til eldreomsorgen, sier Trond Giske.

Siv Jensen innrømmer at en egen minister ikke vil løse alle problemene.

- Men en minister som kan fokusere på bare disse tingene vil kunne få fortgang i sakene enn dagens helse- og sosialstatsråd som også har ansvaret for rusomsorg, for alle helseforetakene og så videre. sier Frp-lederen.

Flere sykehjemsplasser

- Det viktigste er at vi ser at vi fortsatt trenger ansatte i pleie- og omsorgssektoren. Det er der vi må bruke pengene fremover. Vi må bruke penger på velferd og eldreomsorg, og ikke på skattelette, sier Trond Giske.

FrP mener det er mer enn nok penger i Norge. Men at det er mangel på vilje til å prioritere de eldre som er problemet.

- Vi vil ha en forsikring om det bygges 15.000 nye sykehjemsplasser innen 2012. Det er stadig flere eldre som trenger omsorg, og vi kan ikke sitte med hendene foldet i fanget og ikke gjøre noe, legger Jensen til.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger