Hopp til innhold

Forsvarer: – Han er redd for å møte folk igjen

Den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen befinner seg på et hemmelig sted sammen med kolleger og fastlegen sin.

Forsvarer Jens-Over Hagen forklarer hvorfor korrupsjonssiktede Eirik Jensen nå befinner seg på hemmelig sted med kolleger og helsepersonell. Jensen ble fredag løslatt etter rundt tre måneder i varetekt. Reporter er Runar Henriksen Jørstad.

NETT-TV: Forsvarer Jens-Ove Hagen forteller hvorfor korrupsjonssiktede Eirik Jensen oppholder seg på hemmelig sted.

Den profilerte politimannen, som helt fra pågripelsen 24. februar har hevdet sin uskyld, ble løslatt fra varetekt fredag. Da hadde han sittet over tre måneder i varetekt, den første tiden i full isolasjon.

Nå er Jensen på et hemmelig sted for å skjermes fra pressen og resten av offentligheten.

– Han er mottatt av gode kolleger fra Oslo politidistrikt. Han blir tatt vare på, for å si det sånn, sammen med helsepersonell, sier forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK.

– Psykisk tortur

Oslo politiforening uttrykker at de vil fortsette å bistå Eirik Jensen slik at rettighetene hans ivaretas, og sier løslatelsen i dag er gledelig for ham.

– Vi vet at han har gjennomgått ei utrolig tøff tid med tre måneder i tilnærmet full isolasjon. Løslatelsen gjør at dette er en gledelig dag for Eirik Jensen, sier leder Kristin Aga i fagforeningen til NRK.

I tillegg til kolleger er Jensens fastlege nå sammen med ham.

– Isolasjon er i faglitteraturen betraktet som en anerkjent psykisk torturmetode, sier Hagen, og legger til at Jensen først i den siste perioden har kunnet lese aviser og motta besøk.

– Det sier seg selv at da er han bygget ned. Han trenger å komme seg mentalt og fysisk, sier forsvareren.

– Redd for å møte folk

Selv om Jensen er løslatt uten restriksjoner, er han suspendert fra jobben i Oslo politidistrikt ut august.

– Han er redd for å møte folk igjen. Det var først i den senere tid, da medieforbudet ble opphevet, at han ble klar over at han har prydet forsidene på en rekke aviser. Det trengs vel ikke mange ord for å forklare at det er en tøff greie å forberede seg på. Han vil formodentlig bli gjenkjent av alle folk på gaten.

– Hadde han ikke regnet med det, som en så profilert politimann?

– Jo, han regner jo med det. Men han må forberede seg på det. Og hente mental styrke. Han har ryggrad nok til å møte det, men det sier seg selv at han trenger noen dager på å summe seg litt.

Forsvareren sier han håper og tror at Jensen ikke er forhåndsdømt. Hagen mener det politimannen har vært igjennom nesten er ubeskrivelig.

– Han har vært langt nede, og har følt i perioder at livet hans er blitt ødelagt, sier Hagen.

– Trenger å bygge seg opp

Forsvareren sier politimannen er advart mot den reaksjonen han kan få.

– Han er flyttet ut av distriktet for å komme seg litt sammen med mennesker han stoler på. Han trenger å bygge seg litt opp ved å få noen dager fri fra offentligheten, sier Hagen.

Han beskriver perioden Jensen er i som en «debrif».

– Det er ganske spesielt å ha sittet tre måneder i tilnærmet isolasjon, og så slippe ut uten å vite hva han egentlig vil møte, sier Jensen.

– Lånte 30.000 til Cappelen

– Har han gjort noe han angrer på i denne saken her?

– Det tror jeg absolutt ikke han har, svarer Hagen.

Forsvareren sier til NRK at Jensen lånte 30.000 kroner til Gjermund Cappelen.

– Han har fortalt til etterforskningsorganet at han har lånt bort penger til denne såkalte investoren, og fått tilbakebetalt det beløpet, sier Hagen,

Cappelen ble pågrepet i slutten av desember, og har sittet i varetekt siden. Han har erkjent å ha smuglet store mengder hasj.

– Han har ved flere anledninger direkte selv overfor Spesialenheten og gjennom meg offentlig bekjentgjort at han har hatt et forhold til bærumsmannen i cirka 20 år, og da får man også personlige relasjoner. At han låner penger til venner og kjente, kan jeg ikke se det kritikkverdige ved, svarer Hagen.

– Hva var bakgrunnen for lånet?

– Det kan jeg ikke gå nærmere inn på. Det er ikke tid og sted for å gå inn på sånne detaljer nå, sier Hagen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger