NRK Meny
Normal

Flere TV-dokumentarer om terroren

Både NRK, TV2 og Discovery Channel sender i disse dager hver sin rykende ferske dokumentar om terrorangrepene i Oslo og på Utøya for to uker siden.

Video Se klipp fra NRKs dokumentar om 22. juli

Se klipp fra NRKs dokumentar om 22. juli

Fredag 22. juli 2011 ble en helt verden sjokkerte vitner til to grusomme angrep mot Norge. Først i form av en bombeeksplosjon i regjeringskvartalet, deretter en skytemassakre mot AUF-ungdommer på Utøya.

Lørdag kveld sendes dokumentaren «22.07.11» på NRK1. Journalist Håvard Heggen er blant de som har jobbet døgnet rundt den siste uken for å gi seerne et helhetlig bilde av hendelsesforløpet denne skjebnesvangre dagen.

Les også: Slik var Norges lengste uke

Stor etterspørsel

– Vi har vel jobbet doble vakter alle sammen. Dokumentaren er på 49 minutter, så det er snakk om ganske mye jobb for å få den ferdig på litt i overkant av én uke, forteller Heggen til NRK.no.

Mye av grunnen til at dokumentaren har blitt programsatt såpass raskt etter hendelsene, er den enorme medieomtalen i både Norge og utlandet, samt en stor etterspørsel etter et program som viser den sammenhengende historien.

Les også: Norge syder av engasjement

Les også: Slik kan du utgjøre en forskjell

Det skal allerede være stor interesse blant utenlandske TV-stasjoner om å få vise NRK-dokumentaren.

Ifølge Håvard Heggen går to av de overlevende ungdommene fra Utøya igjen som en rød tråd i programmet.

– Vi får se mye av historien gjennom deres øyne. Dokumentaren har opptak fra timene før massakren, da NRK var på øya i forbindelse med Gro Harlem Brundtlands besøk, og frem til rosemarkeringen mandag kveld, forteller NRK-journalisten.

Ser nærmere på motivet

Søndag er det Discovery Channel og TLC som ser tilbake. I dokumentaren «Massakren i Norge» ser de nærmere på motivene bak en av verdens verste massemord i moderne tid.

Se klipp fra programmet:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ifølge Discovery Channel inneholder dokumentaren flere klipp og intervjuer som ikke har vært publisert tidligere, blant annet fra bombeeksplosjonen. Også flere øyenvitner og overlevende forteller for første gang sin historie, ifølge kanalen.

Les også: AP skal i alle Utøya-begravelsene

Torsdag kveld sendte også TV2 dokumentaren «Fire fortellinger fra Utøya». Mandag 8. august sender de et 70 minutter langt program som tar for seg hele historien.

Åtte mennesker ble drept i bombeeksplosjonen i Oslo sentrum, mens 69 personer ble skutt og drept på AUFs sommerleir på Utøya. Over 150 personer ble skadet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger