– Hun ble drept ved et uhell

Den drapssiktede 25-åringen fra Asker har i politiavhør forklart at den drepte Faiza Ashraf ble kvalt ved et uhell.

Minnestund

Det ble holdt minnestund for Faiza Ashraf i Moskéen Central Jamaat Ahle Sunnat i Oslo.

Foto: Morten Holm / Scanpix

Det skriver Dagbladet.

Ashraf var på vei til jobb om morgenen onsdag 3. februar da hun ble overfalt, slått i hodet og lagt i bagasjerommet til den drapssiktedes bil.

Varetektsfengsling i fire nye uker

I tillegg til 25-åringen er en 28 år gammel taxisjåfør siktet i saken. Ashraf tipset selv om at 28-åringen kunne ha noe med bortføringen å gjøre da hun ringte politiet fra bagasjerommet på bilen.

Begge ble i går varetektsfengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøksforbud etter at 28-åringen innrømmet medvirkning til kidnappingen. Han vil imidlertid ikke tilstå å ha medvirket til drapet eller legemsbeskadigelse med døden til følge.

Les mer: Innrømmer Faiza-bortføring

Skulle kvitte seg med gjeld

Faiza Ashraf

Faiza Ashraf ble funnet drept i et turområde i Solli i Asker 24. februar.

Foto: Politiet

25-åringen fra Asker skal ha blitt tilbudt 100 000 kroner for å bortføre Ashraf, og godtok oppdraget for å kvitte seg med personlig gjeld. Politiet har bemerket at han har endret innholdet i sin forklaring ved flere anledninger.

Les: Endrer forklaring i Faiza-saken

I sin siste forklaring hevder han at hun ble drept ved en tilfeldighet. Og det skal ha skjedd mens hun ble holdt fanget i bagasjerommet på bilen hans.

Han hevder bestemt at det ikke var planlagt at hun skulle drepes.

Planen er fortsatt uklar

Ifølge forklaringen skal den 28 år gamle taxisjåføren ta over ansvaret for Ashraf i en hytte. Han skal ha planlagt kidnappingen, og politiet har funnet en handlelapp der det er forberedt innkjøp av hette, tape og håndjern.

Utover dette er det fortsatt uklart hvilke planer han hadde for Ashraf.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger