NRK Meny
Normal

– Vi får litt høye skuldre når det blir mye diskusjon

Til tross for flere konfliktsaker det siste halvåret, mener statsminister Erna Solberg (H) at regjeringssamarbeidet er styrket.

Erna Solberg

OPPSUMMERTE: Erna Solberg er fornøyd med siste halvåret til regjeringen, selv om bråk om asylbarna og Syria-flyktninger gir henne litt høye skuldre.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Til tross for høye skuldre, så var det en fornøyd statsminister som holdt sin halvårlige pressekonferanse i regjeringen representasjonsbolig..

– Vi ser at våre ideer fra valgkampen nå er blitt til nye gode løsninger for, sa Erna Solberg og holdt opp en mappe med tittelen #minregjering.

Mappen inneholdt en oversikt over saker som regjeringen var spesielt fornøyd med.

– Selv om det har vært diskusjon rundt saker som asylbarna og Syria-flyktningene er regjeringen styrket etter denne våren. Vi ser at denne regjeringen får gjennomført mye mer enn hva for eksempel Bondevik II-regjeringen hvor jeg også satt, fikk til, fremhevet Solberg.

Stor omstilling

Erna Solberg var opptatt av endringene som norsk økonomi gjennomgår. Mange kjenner på en større usikkerhet enn før, mente hun.

– Det siste halvåret ser vi tydeligere det skiftet vi står overfor i norsk økonomi. Det var en gradvis omstilling vi trodde vi sto overfor. Men lavere oljepris har framskyndet behovet for å gjøre denne omstillingen raskere, sa statsministeren da hun holdt pressekonferanse onsdag for å oppsummere sine to første år i regjering, sa hun.

Samtidig som Solberg holdt pressekonferansen, kom det nye tall som viser at arbeidsledigheten faller. Oljesektoren sliter, og store selskaper som Statoil kutter kraftig i staben.

Ikke snakk Norge ned

Solberg var opptatt av at bildet er ikke helsvart,

– Det er fortsatt optimisme blant folk. Nå må ikke vi snakke Norge ned. Hvis nordmenn flest får inntrykk av at det er nedgangstider vil krisen forsterke seg, sier Solberg.

Likevel var statsministeren klar på at den omstillingen norsk næringsliv står overfor nå er mer krevende enn tidligere nedgangstider. Før har norsk økonomi kunnet støtte seg til oljebransjen.

– Nå er det ikke slik lenger. Nå må veksten komme i helt andre næringer, og vi vet ikke helt hvor veksten vil komme. Men derfor er det viktig å stimulere til nyskapning, sa Erna Solberg.

Ikke Syria-prat

Erna Solberg nevnte ikke det omstridte Syria-vedtaket i sin gjennomgang av regjeringens politikk.

– Regjeringen har behov for å vise frem at under radaren jobber regjeringen med sine prosjekter. Pressekonferansen er et forsøk på å korrigere inntrykket av en regjering som kriger internt og som er i konflikt med sine samarbeidspartnere, sier NRKs kommentator Magnus Takvam.

På Solbergs skryteliste sto derimot diagnosesenter for kreftpasienter, satsing på vei og jernbane, skole, politi, forskning og utvikling.

– Vi ruster Norge for fremtiden og gjør Norge bedre, Vi kan vise til resultater og Siv og jeg kan gå rakrygget inn i valgkampen, sa Erna Solberg før hun avsluttet med:

– Våre Stortingsgrupper kan ta sommerferie med god samvittighet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger