NRK Meny
Normal

– Vi burde gjort ting på en annen måte

Statsminister Erna Solberg forstår refsen fra Venstre og KrF i asylbarn-saken, men sier at hun fortsatt har tillit til justisminister Anders Anundsen.

Erna Solberg forstår kritikken

Statsminister Erna Solberg beklager at hun og justisministeren ikke fikk tydeliggjort sine endringer til politiet i prioriteringen av lengeværende asylbarn.

– Vi har en god justisminister som følger avtalene vi har mellom KrF og Venstre i omleggingen av asylpolitikken. Og jeg har fortsatt tillit til han.

Det samme ville nok ikke grasrota i KrF og Venstre si, skal vi tro de siste dagers kritikk mot justisminister Anders Anundsen. Etter høringen i asylbarn-saken har tilliten til justisministeren vært tynnslitt.

Også KrFs representant i kontrollkomiteen er åpen for å fremme mistillitsforslag mot Anundsen.

Burde vært tydeligere

Erna mener det er upassende å spekulere om et eventuelt mistillitsforslag. Nå skal hun snakke med KrF og Venstre om disse spørsmålene.

– Nå er det viktig å se på fakta. Vi er mer liberale og vi vektlegger mer barns situasjon og at lengeværende asylbarn kommer til å få opphold. Dette drukner litt i det fokuset vi har hørt om til nå.

Likevel innrømmer Solberg at hun forstår støttepartienes kritikk rettet mot det hun selv og justisministeren sa under tronetalen om endringen i prioriteringer over hvem som skulle sendes ut.

– Den endringen ble ikke oppfattet av politiet. Og det er det grunn til å si at vi burde gjort ting på en annen måte. Men dette har også Anundsen understreket i høringen, sier Erna.

– Mange påstander

Hun syntes Anundsen gjorde en god figur i forrige ukes grilling i kontrollkomiteen.

– Vi har en ydmyk justisminister, som ser at han burde ha fulgt opp bedre de styringssignalene han hadde gitt. Det var han tydelig på i den høringen, sier Solberg.

Hun mener det florerer med påstander i denne saken og at Asylavtalen handler om flere ting.

– Blant annet handler det om en engangsløsning som skulle sørge for at man var sjenerøs for asylbarn som hadde vært her lenge. Nå har rundt 60 barn, som de rødgrønne ville ha sendt ut, fått opphold på grunn av dette, sier Solberg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger