De alternative roser Märtha Louise

Alternativt Nettverk mener at prinsesse Märtha Louise er med på å gjøre det åndelige allment tilgjengelig i stedet for at kirken og maktpersoner skal ha eneretten til det.

Video Pressekonferanse med Märtha Louise

Video: Pressekonferanse med Märtha Louise

I dag møtte prinsesse Märtha Louise og hennes kollega Elisabeth Samnøy ved «engleskolen» Astarte Education pressen. De svarte på spørsmål i forbindelse mer det omstridte englekurset, som starter opp i Sola.

– Det er en antimobbing-kampanje i skolene nå. Jeg opplever ikke meg selv som noe mobbeoffer. Jeg blir ikke redd eller truet av det som skjer. Men jeg vil dere skal tenke litt over hvem dere er i skolegården, sa prinsessen til de fremmøtte journalistene.

– Jobber ikke med å få kontakt med døde

Märta Louise ville ikke svare på flere av spørsmålene om kontakt med døde.

– Jeg vil ikke gå inn på hvordan jeg oppfatter kontakt med døde. Dette er ikke en del av vår virksomhet. Det er derfor det blir så dumt. Vi jobber ikke med å få kontakt med døde mennesker, sa prinsessen.

Bråket startet etter at prinsessen i et intervju med Stavanger Aftenblad sa at hun kontakter de døde, har hun møtt stor motstand, særlig fra kirkens folk. Mange frykter at prinsesse Märtha Louise vil forsøke å oppnå kontakt med de døde på kurset.

Det Norske Misjonsselskap vil åpne sitt konferansesenter Himmel og Hav for englene, men vil ikke at prinsessen skal snakke med de døde.

Lover å ikke snakke med døde

Men i en pressemelding tirsdag presiseres det at seminaret «Møt din skytsengel» ikke handler om kontakt med døde mennesker:

Øyvind Solum, leder i Alternativt Nettverk

Øyvind Solum, som leder Alternativt Nettverk, mener Märtha Louise er det motsatte av en yppersteprest.

Foto: NRK

– Våre kurs har ingenting med religion å gjøre. Tema for kurset på Sola skal ikke være og har aldri vært tenkt fokus på kontakt med de døde, men tvert imot om livets mange muligheter og møtet med skytsengelen.

Også teologistudent Silje Trym Mathiassen, som har invitert prinsessen til å holde englekurs for 60 kursdeltakere onsdag og torsdag, bekrefter dette:

– Jeg har fått klar bekreftelse på at det ikke vil bli tatt kontakt med døde på dette kurset, sier hun til NRK.

Skryter av Märtha Louise

Øyvind Solum, som leder Alternativt Nettverk, støtter Märtha Louise, og mener det er positivt at prinsessen gjør det åndelige lettere tilgjengelig.

– Dette er en engleskole hvor det er kontakt med folks skytsengler. I en sammenheng har hun også nevnt at det kan være kontakt med de døde, men det er jo ikke hovedtingen hun gjør. Det er ikke spiritisme hun driver med, sier Solum til NRK.

Han undrer seg over uttalelser om at hun gjør seg selv til yppersteprest.

– Hun er med på en bølge som handler om å demokratisere vår kontakt med det hellige i stedet for at kirkens folk og maktmennesker skal være mellomleddet. Hun er med på alminneliggjøre det åndelige, og det er vel det motsatte av å være en yppersteprest, sier Solum, og legger til:

– Prinsessen representerer en folkelig religiøsitet som er mye sterkere enn kirkens folk liker å tenke på.

SISTE NYTT

Siste meldinger