Normal

Davud konfrontert med Pakistan-video

Den antatte hovedsaken i terrorsaken, Mikael Davud, er i avhør blitt konfrontert med en video politiet mener viser at han har vært i Pakistan. Etterretningskilder sier at Davud skal ha trent med Al Qaida i landet.

Video VIDEOBEVIS-041010-WW_MXF_Innboks.MP4

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Davud har tidligere erkjent at han reiste ut i verden for å lære å lage bomber. Først til Tyrkia og så videre til Iran, der han skal ha betalt for et 40 dagers kurs. PST tror han i skjul har tatt seg videre til Pakistan.

Det var lørdag, under nye avhør i Ila fengsel, at Davud ble konfrontert med en video. NRK vet at Politiets sikkerhetstjeneste mener den viser at også han har vært i Pakistan.

Davud har tidligere erkjent at han reiste ut i verden for å lære å lage bomber. Først til Tyrkia og så videre til Iran, der han skal ha betalt for et 40 dagers kurs.

LES OGSÅ: Gikk på bombeskole i Iran
ALT OM SAKEN: Tre personer siktet for terrorplanlegging

Tror han trente i grenseområder

PST tror derimot han i skjul har tatt seg videre over grensen til Pakistan. Ifølge etterretningskilder skal norsk-uiguren ha trent med Al Qaida i grenseområdene mot Afghanistan.

Davud har tidligere sagt at han ikke har vært i Pakistan siden han gikk på skole der på 1990-tallet.

LES OGSÅ: Fant navnet på Al Qaida-sjef hjemme hos terrorsiktet
LES OGSÅ: – Al Qaida-sjef planla operasjonen

Forsvarerne hans sier de ikke kan kommentere denne saken fordi dokumentene er hemmelig stemplet. Heller ikke PST vil si noe om videoen på grunn av etterforskningen.

LES OGSÅ: Fire nye uker for terrorsiktede
LES OGSÅ: – Davud lanserte planene om Jyllands-Posten-angrep
LES OGSÅ: – Planla aldri selvmordsangrep

Amerikansk «forgjenger»

Najibullah Zazi ble arrestert i september i fjor, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot undergrunnsbanen i New-York.

Han valgte å samarbeide med FBI og fortalte blant annet at hans gruppe hadde fått trening på en Al Qaida-leir i Pakistan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger