Hopp til innhold

Cappelen avviser hvitvasking av penger i Sveits

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (NRK): Narkotikatiltalte Gjermund Cappelen avviser at han har hvitvasket penger i Sveits, men innrømmer at han hadde verdier i landet.

Gjermund Cappelen

Gjermund Cappelen (48) avviser at han har drevet med hvitvasking av penger i Sveits, men innrømmer at han hadde verdier i utlandet.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

TV2 skriver tirsdag at mafiatiltalte Gjermund Cappelen er under etterforskning i Sveits, siktet for å ha hvitvasket penger.

Norsk politi mener Cappelen har tjent opptil 125 millioner kroner på salg av hasj i løpet av 20 år. I perioder har Cappelen hatt betydelige gjemt unna i utlandet.

I en pause i retten i dag lot Cappelen seg igjen intervjue av pressen. Han avviser at han har hvitvasket penger i Sveits, og hevder han først i dag fikk vite om siktelsen for hvitvasking.

– Jeg regner med dette er en konsekvens av at Asker og Bærum politidistrikt har hatt en omfattende etterforskning i Sveits, og denne bankforbindelsen jeg har hatt der, sier Jensen, som forteller at han var involvert i et rettsforlik i landet i 2010 eller 2011.

– Jeg stiller meg uforstående til den siktelsen, sier Cappelen.

Gjermund Cappelen

Gjermund Cappelen fremsto som en angrende synder da han snakket med pressen mandag.

– Tapt på aksjehandel og forbruk

Han avviser at han sitter på verdier i utlandet i dag.

– Nei. Det har vært verdier i utlandet, og det regner jeg med at politiet har oversikt over. Det var i Sveits, men de pengene ble blant annet tapt på aksjehandel og forbruk, sier Cappelen, og legger senere til at noe av pengene skal ha blitt overført til Norge.

Politiet har bedt om at det inndras hele 54 millioner kroner fra Cappelen. Dette er det politiet mener Cappelen har tjent på salg av 900 kilo hasj. Bærumsmannen sa i går at han levde godt på pengene han tjente av hasjsalget.

Advoktaten som representerer Cappelen i Sveits, Daniel Tunik, ville ikke svare på spørsmål om det pågår etterforskning av Cappelen i Sveits.

Da NRK var i kontakt med Tunik, tirsdag, fortalte han at han ikke visste at Cappelen var tiltalt i en pågående rettssak i Norge.

Beslag fra garasje i Oslo

Politiet beslagla om lag 100 kilo hasj i en garasje i Oslo i forbindelse med pågripelsen av Cappelen.

Foto: Politiet / NRK

Eiendom i Thailand

I tillegg til pengene i Sveits, eide også Cappelen en villa i ferieparadiset Laguna Grande i Thailand da han ble pågrepet. Denne skal ha hatt en kjøpsverdi på rundt fire millioner kroner, med rundt en million i utestående lån.

Eiendommen i Thailand skal imidlertid ha blitt overført til andre fordi Cappelen ikke klarte å betale løpende utgifter etter han ble pågrepet, og er derfor ikke en del av verdiene politiet har bedt om at skal inndras.

– Det finnes betydelige verdier og mye av dette er gjemt unna i utlandet eller andre steder. Vi forsøker å sikre mest mulig av det og dette arbeidet pågår fortsatt, sa statsadvokat Lars Erik Alfheim i sitt innledningsforedrag i Asker og Bærum tingrett mandag.

Investerte i snus

Det er tidligere kjent at Cappelen levde et luksusliv, med dyre biler, og at dette er grunne til at politiet fattet mistanke mot ham.

En av de andre tiltalte i saken hevder han kom i kontakt med Cappelen gjennom et bilkjøp. Selv sier Cappelen at bilhandelen bare var en dekkhistorie.

– Bilhandelen var reell handel når det gjaldt eget av forbruk av biler. Jeg har ikke solgt biler i noen særlig grad, det var en coverstory.

På et tidspunkt inngikk Cappelen også et samarbeid med en lokal gründer om å selge billig snus. Prosjektet ble imidlertid stoppet etter kort tid.

– Snushistorien var en reell historie. Jeg tjente ikke noe penger på det, det ble avviklet ganske raskt.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger