Bondevik utelukker politisk comeback

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (65) avviser ryktene om at han er aktuell som utenriksminister i en eventuell borgerlig regjering til høsten.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik avviser ryktene om at han er aktuell som utenriksminister i en eventuell borgerlig regjering til høsten.

Bondevik avviser politisk comeback

Det har lenge svirret rykter i det politiske miljøet om at Bondevik vurderer et comeback i rikspolitikken.

– Det anser jeg som helt uaktuelt. Jeg har et veldig meningsfylt arbeid ved Oslosenteret. Der arbeider jeg med det jeg er aller mest opptatt av, nemlig arbeid for mennesker i nød og undertrykkelse, så mine planer går selvfølgelig på å fortsette der, og ikke noe annet, svarer den tidligere statsministeren.

Bondevik er en av Norges mest erfarne politikere. Han har vært statsminister i to samlingsregjeringer i over seks år til sammen. I tillegg til lang politisk erfaring har han også et stort internasjonalt engasjement.

– En av Norges dyktigste politikere

hareide

KrFs partileder, Knut Arild Hareide, skulle gjerne ha hatt Bondevik med på laget, men forstår at 65-åringen ikke er motivert for en ny runde i rikspolitikken.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Selv om statsrådkabalen etter valget fortsatt ligger langt frem i tid, får Bondevik de beste skussmål av dagens partileder i KRF:

– Han er jo en person som sitter på en fantastisk kunnskap, og han har et kontaktnett over hele verden, og det står stor respekt av den jobben han gjorde som statsminister og som utenriksminister, så det er klart at han er en veldig nyttig og verdifull person for KrF, sier Arild Hareide.

– Kunne du for eksempel tenke deg å hanke ham inn som utenriksminister?

– Jeg forstår at han ikke er så lysten på dette selv, og jeg tror at de som skal gå inn i regjering skal være topp motivert for det, men han er jo en av Norges aller dyktigste politikere, sier den nåværende partilederen.

Trekker fram de unge KrF-erne

Det har skjedd før. Både Thorbjørn Jagland i Norge og Carl Bildt i Sverige gikk fra å være stats- til utenriksminister. Men selv hevder altså Bondevik at han trives godt i sin nåværende rolle.

– Så hvis Hareide etter valget skulle spørre om du ville være utenriksminister, så kommer du til å takke nei?

– Hehe, det ser jeg som helt uaktuelt. Jeg tror han og partiet nå vil og bør benytte seg av yngre folk, og KrF har heldigvis mange gode kandidater, parerer Bondevik.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger