Bhatti besluttet løslatt uten restriksjoner

Islamisten Arfan Bhatti er besluttet løslatt fra varetekt, uten meldeplikt og inndragning av pass, opplyser advokat John Christian Elden til NRK. Ettersom politiet ba om oppsettende virkning og skal levere en anke i morgen, blir Bhatti værende i varetekt.

Arfan Bhatti
Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

– Bhatti er besluttet løslatt. Retten fant ikke at det forelå noen fluktfare, sier Elden til NRK torsdag kveld.

Ifølge kjennelsen har politiet varslet at de vil levere en anke innen i morgen klokken tolv. Bhatti sitter fortsatt i varetekt fordi politiet umiddelbart ba om oppsettende virkning, ifølge politiet.

– Vi ba om oppsettende virkning fordi vi ønsker å ha ham i arrest frem til fengslingsspørsmålet blir vurdert av lagmannsretten, sier Dyngeland.

Politiet fikk medhold da retten besluttet oppsettende virkning, slik at Bhatti holdes fengslet inntil lagmannsretten eventuelt har truffet en avgjørelse i saken.

Laster Twitter-innhold

– Kjennelsen var som ventet

Islamisten Arfan Bhatti ble torsdag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Bakgrunnen for politiets ønske om å varetektsfengsle Bhatti var at politiet mener det er fare for at Bhatti ville unndra seg straffeforfølgelse for en siktelse fra 2012 om vold mot familien. Politiet ba om fire uker i varetekt for islamisten.

Etter rettens syn har Bhattis opphold i utlandet hatt andre årsaker enn et ønske om å unndra seg straffeforfølging og retten kan ikke se at det foreligger tilstrekkelige holdepunkter som gir grunn for å frykte at han vil unndra seg strafforfølging i saken, ifølge kjennelsen.

– Kjennelsen var som ventet. Når politiet kommer i retten og utelukkende argumenterer for et gammelt forhold i en gammel siktelse, så kan man ikke komme å be om fengsling for unndragelsesfare i 2015. I denne saken har kanskje politiet bedre grunner til å fengsle ham, men det kan ikke retten forholde seg til, sier Elden til NRK.

Bhatti kom tilbake til Norge onsdag etter å ha vært to år i Pakistan. Han ble pågrepet på Gardermoen onsdag. Mesteparten av tiden har han sittet i pakistansk varetekt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger