Basestasjonene kan ha lurt politiet

Signalene fra Faiza Ashrafs mobiltelefon kan ha lurt politiet til å sette opp veisperringer på feil sted den morgenen hun ble bortført og drept.

Politiet har rekonstruert fluktruten

Dette er ruten politiet mener Faizas drapsmann skal ha kjørt. Nå viser det seg at politiet kan ha blitt ledet på villspor av basestasjonene.

Foto: Politiet/privat

Klokken 7.21, en drøy halv time etter den første nødtelefonen fra Faiza Ashraf, hoppet signalene fra fra Høvik basestasjon til Dikemark i Asker.
Der ble signalene hengende til de forsvant i 9.50-tiden.

– Vi kan ha stått på helt feil sted. Sannsynligheten er til stede for det, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt om veisperringene politiet satte opp ved Dikemark om morgenen onsdag 3. februar.

– Nå viser det seg at denne basestasjonen også slår inn på Solli, der Faiza Ashraf ble funnet drept. Det kan tenkes at bilen Faiza ble bortført med, aldri var ved Dikemark, sier Brubakk til NTB.

Lang rekkevidde

Bjørn Amundsen i Telenor

Bjørn Amundsen i Telenor.

Foto: Telenor

Etter det NRK kjenner til, skal 26-åringens mobilabonnement være knyttet til Telenors mobilnett.

Dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen sier han ikke vil kommentere den aktuelle saken, men uttaler seg på generelt grunnlag.

– I Asker-området er det en blanding av basestasjoner med en dekningsgrad fra noen 100 meter til flere kilometer. I og med at det rundt Dikemark ikke er snakk om de mest tettbefolkede områdene, er det naturlig at de dekker større områder enn de gjør i de større byene, sier Amundsen til NRK.no.

Funnet i skogholt

I tiden etter at 26-åringen forsvant i nærheten av sitt hjem på Høvik i Bærum, konsentrerte politiet søket til områdene rundt Dikemark og Heggedalsområdet.
Over to dager ble det søkt med helikopter, patruljebiler og hunder uten resultat.

Disse stedene ligger på motsatt side av E18, der Ashraf i går ble funnet i et skogholt i turområdet på Solli.

Amundsen kunne fredag ikke bekrefte overfor NRK om senderne på Dikemark også omfatter Solli, 7 kilometer unna.

Dekningsretningen varierer fra basestasjon til basestasjon. Enkelte stasjoner har 360 graders dekningsgrad, mens andre mer retningsstyrte dekker 120 grader.

– De retningsstyrte senderne peker som oftest mot veier eller boligområder, og ikke nødvendigvis mot skogsområder, sier Amundsen til NRK.

– Ikke blindspor

Selv om politiet satte inn ressursene på feil sted, avviser politioverbetjent Brubakk overfor NTB at politiet har fulgt et blindspor.

– Det var helt naturlig å sette opp veisperringer i Dikemark-området ut fra den informasjonen vi satt med. Vi vet heller ikke med sikkerhet bilens ferd denne dagen. Dette blir noe av det 25-åringen vil måtte forklare seg om i videre avhør, sier han til NTB.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger