Ap fortsatt størst

Velgervinden snudde i USA på grunn av finanskrisen, men har ikke hatt noen innvirkning på oppslutningen om partiene her hjemme.

Partibarometer for november
Foto: NRK

Det viser månedens meningsmåling Norstat har gjort for NRK.

- Folk avvventer hva som skjer i norsk økonomi, det viktigste er at vi har gode løsninger på å trygge folks hus og jobb, sier Høyres partileder Erna Solberg.

Arbeiderpartiet er fortsatt størst med en oppslutning på 31,1 prosent, mens Frp har 27,5 prosents oppslutning.

Påvirker ikke oppslutningen

Det som allerede er døpt århundrets finanskrise fikk amerikansk økonomi inn i valgkampen og gjorde den til ett av de viktigste temaene da amerikanerne gikk til valgurnene for å stemme på John McCain eller Barack Obama.

Også i Norge gikk politikerne fra radiostudio til tv-studio og fortalte norske velgere hvordan de ville sikre jobber og hjem.

Men i Norge har finanskrisen knapt gitt utslag i oppslutning om partiene i forhold til før finanskrisen. Alle endringene er innenfor feilmarginen.

Ap og Høyre tilbake

Partiet som kan være mest fornøyd er Frp, som har sett pilen gå nedover i flere måneder. Nå kan de håpe på at den har stabilisert seg etter at de går fram 1,2 prosentpoeng til 27,5 prosentpoeng.

31,1 prosent ville stemt Arbeiderpartiet. Det er 1,2 prosent færre enn da Norstat ringte rundt og spurte velgerne i forrige måned.

Heller ikke Høyres løsninger under finanskrisen har påvirket velgerne i særlig grad. En oppslutning på 14.5 prosent er en nedgang på 0.7 prosent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger