Hopp til innhold

Abedis brødre pågrepet - skal være IS-medlemmer

To av brødrene til selvmordsbomberen Salman Abedi er pågrepet, begge er medlemmer av IS, ifølge en talsmann for politiet. Også Abedis far ble pågrepet onsdag.

Salman Abedi

ARRESTERT: De to brødrene til Salman Abedi er pågrepet, begge er mistenkt for å være medlemmer av IS.

Foto: REX/Shutterstock / Shutterstock

Den antatte selvmordsbomberen i Manchester, Salman Abedi, var del av et større nettverk, mener politiet. Abedis far og to brødre er pågrepet.

Dermed er tilsammen sju personer pågrepet, fem i England, blant dem storebroren Ismael. Og to i Libya, lillebroren Hashem og faren Ramadan.

Lillebroren Hashem Abedi hadde planer om å begå terrorangrep i hovedstaden Tripoli, opplyser libysk antiterrorpoliti ifølge nyhetsbyrået Reuters. I midten av april skal Hashem ha kommet til byen, og han ble pågrepet onsdag.

En polititalsmann sier at Hashem visste om Salmans planer for terrorangrepet i Manchester, og at begge brødrene er medlemmer av ekstremistgruppa IS. Abedi-brødrene er britiske statsborgere med libysk bakgrunn.

Fire andre personer er også pågrepet av britisk politi, men det er ikke kjent hva de er siktet for.

Mann arrestert i Wigan mistenkt for terror i Manchester

ARRESTERT: En mann ble pågrepet i Wigan onsdag mistenkt for å ha tilknytning til terroren i Manchester.

Foto: Shann Corbett (skjermdump Facebook)

Blant dem er en mann som ble pågrepet i Wigan mellom Manchester og Liverpool onsdag, etter en husransakelse der politiet sprengte seg inn i boligen. Politiet sier han bar på en pakke som nå blir undersøkt.

Leter etter bombemakeren

BBC melder at det antas at Abedi kun fraktet bomben til åstedet, men at noen andre hadde laget den. Politiet prøver nå å finne ut hvem det var.

– Det var en ødeleggende hendelse, og den var mer sofistikert enn de angrepene vi har sett tidligere. Det virker sannsynlig at han ikke gjorde dette alene, sier den britiske innenriksministeren Amber Rudd til den britiske kringkasteren.

Venner og bekjente av Salman Abedi har fortalt at han forandret seg etter et besøk i foreldrenes hjemland Libya nylig.

Ifølge Sky News hadde han tette bånd til en terrorcelle og kjente en av gruppens mest produktive rekruterere av terrorister.

Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb sier han har fått vite av britiske tjenestemenn at Abedi trolig reiste til Syria da han for noen uker siden var i Libya. Collomb fastslår i et intervju med TV-kanalen BFMTV at det dessuten finnes bevis for at Abedi var knyttet til den ytterliggående islamistgruppa IS.

AKTUELT NÅ